Salut de la Ribera inicia la campanya de vacunació amb prop de 48.000 dosi

0
620

Hospital vacunació grip

  • S’estan realitzant diverses accions per difondre la campanya entre els grups de risc com l’enviament de cartes amb cites personalitzades i falques publicitàries, entre d’altres accions.

 

  • La cita personalitzada dels pacients majors de 59 anys evita col·lapses, garanteix major vacunació i és una acció exclusiva i diferencial dels departaments gestionats pel grup Ribera Salud.

 

Valencia (23.10.17).- El Departament de Salut de La Ribera comença esta setmana la campanya de vacunació contra la grip estacional 2017-2018, per a la qual compta amb una provisió inicial de 47.700 dosi de vacuna remeses des de Salut Pública. Per tal de difondre la campanya i fer-la accessible als grups de risc, el Departament de Salut de La Ribera ha enviat més de 63.000 cartes als ciutadans de La Ribera majors de 59 anys, recordant-los la importància d’esta mesura de prevenció i facilitant les cites en el seu centre de salut per a vacunar-se. Així, a través d’esta carta s’ofereix una cita personalitzada perquè cada pacient vaja al seu centre de salut a vacunar-se contra la grip en un dia i hora concret, cosa que evita al pacient cues i esperes innecessàries i agilitza el treball dels professionals sanitaris. Cal destacar que esta cita personalitzada per a la vacunació de la grip és una acció exclusiva i diferencial de departaments gestionats pel grup Ribera Salud que garanteix un alt índex de vacunació. Així mateix, s’emetran falques de ràdio i televisió i s’inclouran consells de vacunació antigripal en els informes d’alta que reben els pacients inclosos en els grups de risc que van a urgències i a Consultes Externes o que han estat ingressats a l’Hospital. Igualment, es vacunarà els pacients del Servei d’Hemodiàlisi de l’Hospital d’Alzira. Els grups de risc en què està indicada la vacunació contra la grip són, en línies generals, les persones majors de 59 anys; aquelles que per la seua condició clínica especial (malalties cardiorespiratòries i malalties metabòliques cròniques, com diabetis o obesitat mòrbida) tenen un alt risc de complicacions derivades de la grip o descompensacions; persones que conviuen o atenen malalts crònics; dones embarassades, i treballadors de centres sanitaris, serveis especials i avícoles, entre d’altres. Les persones que pertanyen a estos grups de risc poden contactar amb els seus respectius centres de salut per a resoldre qualsevol dubte que puguen tenir sobre la vacunació.

Importància de la vacunació La grip és una malaltia infecciosa aguda de les vies respiratòries causada per un virus, que provoca, aproximadament, entre el 10% i el 20% de totes les malalties respiratòries. Destaca per la seua elevada capacitat de transmissió de persona a persona per via aèria, i es presenta, generalment, a l’hivern. La grip s’associa a un augment anual d’hospitalitzacions i defuncions. La població afectada en cada epidèmia oscil·la entre el 5% i el 20%. Segons l’evidència científica, les altes cobertures de vacunació antigripal estan lligades a una reducció d’hospitalitzacions per pneumònia o grip del 27%. A més de la vacunació, totes les persones han de seguir les següents recomanacions per evitar el contagi: rentar-se les mans amb freqüència; tapar-se la boca i el nas amb un mocador de paper o amb el braç en tossir o esternudar; mantenir una higiene adequada, netejar més freqüentment les superfícies, poms de les portes i objectes, i ventilar sovint les habitacions obrint les finestres; evitar el contacte molt proper, així com compartir gots o coberts que hagen pogut estar en contacte amb saliva o secrecions, i portar una vida sana, alimentar-se adequadament, fer activitat física i evitar les begudes alcohòliques i el tabac.

Objectius i resultats Un dels objectius de la campanya de vacunació de la grip marcats per la Conselleria de Sanitat, és vacunar més del 64% de la població major de 64 anys, percentatge que La Ribera va superar durant la campanya de vacunació de la temporada passada, 2016 -2017. En este sentit, cal destacar que La Ribera va superar en 14 punts la mitjana de la Comunitat Valenciana en cobertura vacunal contra la grip en este grup de risc, el que va suposar vacunar el 63,81% dels majors de 64 anys. Així mateix, el Departament de La Ribera va vacunar la passada campanya el 59,49% dels treballadors sanitaris, més de 10 punts per sobre de la cobertura mitjana de la Comunitat Valenciana en este grup de risc. En total, durant la campanya 2016-17, es va vacunar contra la grip un total de 44.717 persones, sent el de La Ribera el segon Departament de Salut de la Comunitat Valenciana amb major cobertura vacunal, darrere del Departament de Vinalopó, també gestionat per el grup Ribera Salud.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here