Alzira presenta el Viatge a l’Empleabilitat per a optar a fons socials europeus

0
490

IDEA EmpleabilitatSegons IDEA podrà beneficiar a 45 aturats i amb un import de 250.000 euros

L’Ajuntament d’Alzira, a través de la regidoria de Desenvolupament Econòmic, Treball i Projectes Europeus i IDEA, ha demanat una subvenció de 249.780 euros per a beneficiar 45 aturats i insertar-los en tres itineraris formatius, dins la convocatòria de les ajudes del Fons Social Europeu i del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil, que té per objectiu la integració de joves desocupats en el mercat de treball.

Segons explica Ivan Martínez, regidor de l’àrea: “Alzira ha presentat el seu ‘Viatge juvenil a l’Ocupabilitat’ per a optar a Fons Socials Europeus i incrementar les partides destinades a treball. Es tracta de tres itineraris formatius dins les necessitats de treball detectades en distints sectors per a formar a 45 persones joves. Per això rebran una ajuda a més de la formació de forma gratuïta durant un any. S’ha inclòs igualment la contractació de sis docents per a impartir els certificats de professionalitat, a més d’un orientador laboral”.

Els itineraris demanats estan relacionats amb la restauració, amb l’homologació de les instal•lacions del restaurant del Respirall de propietat municipal; electromecànica, en col•laboració amb l’Institut d’FP Luis Suñer; i el relacionat amb el transport i la distribució. Aquests sectors són uns dels de majors ofertes de treball rebudes a IDEA per part del teixit empresarial. Dins les activitats formatives es fomentarà la formació en idiomes, noves tecnologies i pràctiques professionals en empresa. Els i les beneficiaris hauran de ser aturats/des menors de 30 anys i inscrits dins el Sistema Nacional de Garantía Juvenil.

Cal recordar que des de l’Ajuntament d’Alzira ja es ve realitzant el programa de Joves formació+ocupació i el de Joves Qualificats, amb un pressupost d’uns 350.000 euros amb recursos municipals, que han beneficiat entre 2016 i 2018 a 60 joves amb contractes d’un any.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here