Open Natura es mostrarà en altres espais com la Casella, el Xúquer o la Muntanyeta d’Alzira

0
1051
Els artistes amb l'alcalde i la regidora deCultura
Els artistes amb l’alcalde i la regidora de Cultura

IMG_4105 IMG_4110

Open Natura 17 llacuna fons

open natura 17open natura 17 artista llacopen natura 17 alcalde bombetesopen natura 17 troncsopen natura 17 artista arbre

Amics de la Murta demana que la vall siga seu permanent de la mostra

L’art efímer ha portat hui la cultura fins la natura del bell paratge municipal de la Murta on un bon grapat d’artistes han mostrat les seues obres arrelades al medi a un ample grup de visitants.

Es tracta del projecte Open Natura, una iniciativa que preten integrar l’art efímer en la natura partint del respecte al medi ambient. Les obres permaneixen fins el mes de setembre i tenen «un impacte ecològic mínim i, en qualsevol cas reversible per la mateixa natura a la seua retirada» segons l’alcalde d’Alzira Diego Gómez, que ha acompanyat als artistes junt la regidora de Cultura, Aida Ginestar.

Igual que en l’anterior edició, Open Natura «ens proposa dues accions lligades a la mateixa temàtica: la natura i la nostra relació amb el medi», segons Gómez.

Els autors de les obres exposades al Paratge Natural són, Arístides Rosell, Dilena Díaz, Elena Martí, Enric Viadel, Ferran Capilla, Inmaculada Abarca, José Juan Gimeno,  Mario Molins.

La iniciativa, que porta dos edicions seguides a la Murta, va sorgir fa sis anys en la galeria Imprevisual del barri valencià de Russafa, de la mà d’Arístides Rossell i José Juan Gimeno i aglutina a una sèrie d’artistes plàstics de reconeguda trajectòria que, arreplegant la tradició de l’anomenat art ambiental, desenvolupen part del seu treball artístic en la natura o a partir d’ella.

Paral.lelament es pot visitar una mostra dels mateixos artistes a la Casa de la Cultura, inaugurada el passat divendres.

Seu permanent

Segons Ginestar «la bona acollida que va tindre Open Natural l’any passat ens ha animat ha continuar donant suport a les propostes d’este grup d’artistes plàstics».

Cultura baralla altres paratges per a pròximes edicions on albergar l’0riginal exposició, com la Casella, el llit del Xúquer o bé la Muntanyeta, arran les objeccions ficades pel Consell de Medi Ambient. La responsable de l’àrea ha revelat a Riberaexpress que «una comissió mixta» entre l’Ajuntament i el grup d’artistes pendrà la decissió adient per a les properes edicions.

Tot i que l’Associació Amics de la Murta ha proposat a l’Ajuntament d’Alzira que «la Vall màgica de la Murta siga la seu permanent d’Open Natura», per tal «d’anar omplint de contingut la vall i donat el marc incomparable del paratge natural així com de les ruïnes de l’històric monestir».

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here