La companyia Illana i Primital Brothers obrin hui la 33 Mostra de Teatre de Carcaixent

0
592
Carcaixent mostra teatre 17 iniciLa 33 edició presenta a partir de hui obres guanyadores de diversos Premis Max

La 33 Mostra de Teatre de Carcaixent comença este cap de setmana amb una de les programacions de més qualitat dels últims anys, ja que inclou diverses obres guardonades i finalistes en els últims Premis Max, entre altres premis i reconeixements a escala estatal. De totes estes destaquen «Cervantina», de la Companyia Nacional de Teatro Clásico i Ron Lalá, que va guanyar el passat mes de juny el Premi Max al Millor espectacle Musical, i «Mulïer», l’espectacle de carrer dels valencians Maduixa Teatre, que es va emportar dos premis Max 2017 en les categories de Millor Teatre de Carrer i Millor Composició Musical.

Este divendres, la reputada companyia Yllana i Primital Brothers seran els encarregats d’inaugurar la Mostra amb la comèdia musical a cappella «The Primitals». El dissabte serà el torn de «Shakespeare en Berlín», un viatge al Berlín de 1933 que va meréixer ser seleccionada com a candidata en la XX edició dels Premis Max en les categories de Millor Espectacle de Teatre, Millor Autoria Teatral i Millor Actor de Repartiment (Chema Cardeña). Tancarà el primer cap de setmana de la Mostra la comèdia policíaca «Pels Pèls», una coproducció de L’Om Imprebís i Olympia Metropolitana, que ha estat l’obra més representada en la història del teatre als Estats Units.

El divendres 27 d’octubre arribarà a Carcaixent la reconeguda «Cervantina» que, a banda del Max al Millor Espectacle Musical, també va ser finalista en esta edició en les categories de Millor Adaptació i Millor Actor de Repartiment (Álvaro Tato). Ron Lalá ens aproximarà l’univers creatiu de Cervantes i els seus textos amb música i humor. El dissabte 28, el Teatre D. Enrique acollirà «Vives», una producció del Teatre Escalante amb música en directe de Pau Alabajos que reflexiona sobre els successos ocorreguts en 2012 coneguts com la «Primavera Valenciana», al mateix temps que ens parlarà d’alguns aspectes de l’humanista valencià.

Per concloure la 33 edició de la Mostra, està programada l’última creació de la companyia suecana Maduixa Teatre, que s’ha convertit en una de les propostes teatrals de la temporada al guanyar dos Premis Max, Millor Espectacle de Carrer i Millor Composició Musical. Mulïer és un espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines que investiga els límits físics amb la dansa i l’equilibri, el moviment i la poesia o la força i les emocions. La representació tindrà lloc en la Plaça d’Espanya el diumenge 29 d’octubre i serà oberta per a tots els públics.

Desirée Palma, regidora de Cultura, ha destacat el caràcter capdavanter que ha tingut i té la Mostra de Teatre, així com la «potent i innovadora» oferta per a tots els gustos que s’ha preparat per a enguany. La regidora també ha destacat el prestigi que dóna a Carcaixent poder disposar d’obres guanyadores de tres Premis Max entre la programació, «això és una clara demostració de l’aposta de Carcaixent per obres de teatre de primer nivell que, sense dubte, torna a convertir la Mostra en un dels esdeveniments culturals de la temporada». Així, ha animat tota la població «a acostar-se al teatre a aprofitar l’ocasió de gaudir del millor teatre que s’està fent actualment».

Les entrades es van posar a la venda el passat dimarts en l’àrea de Cultura de l’Ajuntament i en Instant Ticket. També es podran comprar en la taquilla del teatre una hora abans del començament de l’espectacle.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here