Les rutes ambientals arriben este cap de setmana a Catadau i Alfarp

0
837
Església de Catadau
Església de Catadau
Vista aèria d'Alfarp
Vista aèria d’Alfarp

El programa PARATGES visitarà este cap de setmana els municipis de :
CATADAU: DISSABTE 21 , el pic de Matamón, restes del´Ermita de Santa Bàrbara i el geodèsic del Quencall són els principals atractius de la ruta.
ALFARP: DIUMENGE 22 ,la Font de la Falaguera , les restes d´un forn d´Algeps i pintures rupestres seràn alguns dels atractius.
Ajuntament de CatadauAjuntament d’Alfarp

Cim de Matamón
Cim de Matamón

Catadau ruta ambiental

Imprescindible la inscripció a les rutes en:
https://goo.gl/CWBtHh

Dissabte 21 d’octubre – Catadau

Descripció de la ruta

Dificultat: mitjana-alta

Longitud: 11 km anada i tornada

10.00h. El grup es trobarà a la plaça de l’ajuntament de Catadau. Des d’allí, travessant la urbanització Lloma de Molina, acudirem a l’Àrea Recreativa Els Pins, on començarà la ruta. Anirem primer per camins i després per senda, primer a l’alt del Matamón i després l’alt del Trencall on ens trobarem amb el geodèsic de Quencall (506msnm), les ruïnes de l’Ermita de Sta. Bàrbara i una gran creu de ferro amb braços en forma d’aspa. Si el dia ens ho permet, tindrem unes fabuloses vistes de 360 graus de la Ribera Alta, l’Horta sud de València, la muntanyeta de Cullera, la serra de Corbera amb els seus emblemàtics cims, el Monduber i la serra del Caballón amb la Colaita.

Portar:

– Calçat i roba adequada

– Aigua (pel camí no hi ha fonts)

– Un poc d’aliment sòlid (la ruta tindrà un desgast)

– Protecció solar

– Gorra

Diumenge 22 d’octubre – Catadau

Descripció de la ruta

Dificultat: mitjana-baixa

Longitud: 10 km

Apte per a famílies amb xiquets majors de 10 anys

10.00h. El grup es trobarà a la plaça de l’ajuntament d’Alfarp. Des d’allí ens dirigirem al pàrquing de la gasolinera que hi ha en la carretera CV 520 amb direcció València-Albacete (A7), per agafar un camí buscant el barranc de la Falaguera.

Començarem la ruta caminant cap als famosos “forns d’algeps”, on s’extreia i es produïa algeps per a després vendre’s per tota la Ribera. Ens trobarem després amb unes esquerdes importants en la part alta de la muntanya que estan causades per les mines utilitzades per extreure els algeps de la muntanya.

Pel camí trobarem també fòssils de mol·luscs, coves amb pintures rupestres, una xicoteta pedrera on s’extreien blocs de pedra (utilitzats també per la construcció de les Torres de Serrano), refugis d’antics pastors i fonts d’aigua com les Fonts de la Falaguera.

Aquesta iniciativa està organitzada pel Consorci de la Ribera, format per les Mancomunitats de la Ribera Alta i de la Ribera Baixa i patrocinat per l’Agència Valenciana de Turisme, València Turisme i la Diputació de València. Amb la col·laboració dels ajuntaments d’Alfarb, Algemesí, Alzira, Catadau, Corbera, Favara, L’Alcúdia, Llaurí, Llombai, Manuel, Riola, Sollana, Sumacàrcer i El Perelló.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here