L’Ajuntament d’Alzira ultima l’adquisició de la gasolinera de l’Avinguda Lluis Suñer

0
740
La gasolinera està tancada des de 2015
La gasolinera està tancada des de 2015
Els veïns decidiran l'ús de la parcel.la
Els veïns decidiran l’ús de la parcel.la

Els veïns decidiran el destí de la parcel.la

L’Ajuntament negocia amb Medi Ambient la seua descontaminació

Els veïns de l’avda. Lluís Suñer seran consultats sobre el futur ús de la parcel.la

L’equip de govern d’Alzira ultima esta setmana l’adquisició de la polèmica gasolinera de l’avinguda Lluis Suñer que es troba tancada des de fa dos anys, per convertir-la en una zona ajardinada, una vegada siga descontaminat el seu subsol arran les fugues de combustible registrades en el seu dia i que foren denunciades per l’Associació de Veïns l’Alborxí.

Les negociacions es troben «molt avançades» segons ha reconegut a Riberaexpress l’alcalde Diego Gómez, sembla que hi ha acord en el preu però resta per concretar «les condicions i terminis del pagament».

180.000€ costa la descontaminació

L’Ajuntament negocia, paral.lelament, amb la Conselleria de Medi Ambient que es faça càrrec de la descontaminació de la zona, pressupostada en més de 180.000 euros.

El regidor de Serveis Públics Fernando Pascual, que es va reunir el passat dilluns amb el director general de Canvi Climàtic, Joan Piquer, veu viable que la Generalitat «execute els treballs des descontaminació i després repercutisca els gastos al titular de l’estació de servici, l’empresa, La Industrial Constructora SL. Pascual assegura que des de la Generalitat «s’estan fent els esforços necessaris perquè l’espai que ocupa hui la Indústria Pretrocu, s’incloga en els espais desagradats de la Generalitat, apostant per la rehabilitació i regeneració dels espais degradats de les ciutats».

Clausurada en 2002

Esta estació de servici, ubicada en el centre de la ciutat, va ser clausurada l’any 2002 pel govern que presidia Pedro Grande davant les nombroses fugues d’hidrocaburs en estat líquid registrades, que foren denunciades pels veïns davant els forts olors a gasolina que patien en els seus domicilis.

La gerència de l’empresa va reclamar a l’Ajuntament una indemnització de 2,6 milions d’euros en estar clausurada durant 3,5 anys, però el TSJ de la Comunitat Valenciana donà la raó a l’Ajuntament desestimant la demanda.

Davant els dos últims anys d’inactivitat de la gasolinera el consistori va incoar el passat estiu un expedient de caducitat de la llicència.

El govern local té previst consultar amb els veïns el destí de la parcel.la que ocupa actualment la polèmica gasolinera, que deurà ser primer descontaminada i posteriorment desmantel.lada. Uns veïns de l’avinguda Luis Suñerque han guanyat la batalla, això sí 15 anys després de començar-la.

Riberaexpress

.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here