


El Restaurant Llopis de Sueca ha guanyat el tercer premi del Postre de Kaki
Finalment van ser 14 els restaurants que participaren en la desena edició del Concurs de Putxero Valencià i postres de Kaki de la Ribera, que se celebrà als Salones Siglo XXI de l’Alcúdia.
Estos han sigut els tres millors restaurants de cada categoria:
1r Premi de Putxero: Restaurant La Visteta, de Barx
2n Premi de Putxero: Restaurant Chef Amadeo, platja de Gandia
3r Premi de Putxero: Restaurant Gambrinus, de Siete Aguas
1r Premi de postres de Kaki: Restaurant El Racó, de Meliana
2n Premi de postres de Kaki: Restaurant l’Albereda, de València
3r Premi de postres de Kaki: Restaurant Llopis, de Sueca
Crònica de un matí gastronòmic
A les pèrgoles del jardí, com cada any, des de primera hora del matí es podien veure els restauradors i restauradores traginant en els fogons. A les 10.30 es va fer el sorteig de les lletres per a adjudicar a cada restaurant i el torn de presentació de plats, ja que, en tractar-se el primer plat d’un arròs caldós fet amb el brou del putxero, es fan tres torns per tal que no s’esclafe.
A les 11 del matí es va constituir el jurat, format enguany per restauradors com ara Emiliano García, propietari de la històrica bodega Casa Montaña, que ha exercit de president; Fausto Clemente, propietari dels salons que acullen el concurs, Pere Gómez, propietari del restaurant l’Oncle Pere de l’Alcúdia, Pilar Lozano, propietària del restaurant La Riuà, Rafael Gálvez, propietari del restaurant La Matandeta. També estaven jutjant els guanyadors de l’any passat, Paco Rodríguez i Rafeel Climent, del restaurant Miguel i Juani de l’Alcúdia i el regidor Ruben Grau de l’ajuntament de l’Alcúdia.

Clemente explicà a Riberaexpress que el jurat valora, pel que fa al putxero, el sabor, la integració del caldo amb l’arròs, la pilota així com la textura del sigró i la creïlla. Mentre en el postre de kaki tenent molt a compte «l’estètica» així com «el sabor a kaki Persimon»
Els tres torns de presentació de putxeros han sigut a les 11.30, les 12.00 i les 12.30 h. Tot seguit, i en el mateix ordre, s’han presentat els tres torns de postres de kaki. Aproximadament a les 14 h , el jurat ha acabar amb el seu comés i han lliurat les seues puntuacions al secretari, que ha introduït les dades a l’ordinador i ha confeccionat l’acta. Només ell i el president del jurat sabien els guanyadors amb antelació al lliurament de premis, que s’ha fet en acabar el dinar. A la taula presidencial es trobava, a més de l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, la diputada de Turisme, Pilar Moncho, i el president de la DO kaki de la Ribera, Cirilo Arnandis, Tots tres han lliurat els guardons als restaurants guanyadors, acompanyats pel president de l’Associació Fira Gastronòmica, Lluís Ribera.