Els originals de poesia i teatre suposen el 40% de les 200 obres que opten als Ciutat d’Alzira

0
826
Marta Estrelles i Diego Gómez
Marta Estrelles i Diego Gómez

La consellera de Medi Ambient, inaugura el cicle de conferències dels Premis Ciutat d’Alzira

Enguany s’han presentat quasi 200 originals a concurs

 

La XXIII edició del Cicle de Conferències, s’inaugura el pròxim dijous 19 d’octubre amb la intervenció d’Elena Cebrián, consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana. Parlarà sobre els reptes que té la nostra societat pel que fa al Medi Ambient i la preservació dels espais naturals del territori valencià.

D’aquesta manera, s’iniciarà un cicle que abordarà importants qüestions que ens preocupen col·lectivament. Amb el títol «Encara no és tard. Alguns reptes de la societat actual», les diferents sessions intentaran respondre a qüestions fonamentals com ara el futur del projecte europeu, la consecució d’un nou model urbà i turístic per al nostre territori, l’aturada del canvi climàtic, l’educació de la ciutadania o el futur del periodisme valencià.

En les jornades participaran veus destacades de la societat actual, com els oncòlegs Ana Lluch i Blas Ballester, els exdiputats del Parlament Europeu Pedro Agramunt, Andrés Perelló i Jordi Sebastià, els periodistes Reis Juan, Noa de la Torre, Lola Bañón, Amàlia Garrigós, Adolf Beltran, Salvador Enguix, Empar Marco i Isabel Olmos, així com Míriam Hatibi, portaveu de la Fundació Ibn Battuta, que busca donar suport social, cultural, educatiu i laboral a les persones nouvingudes, amb la finalitat que se senten plenament ciutadans europeus.

Enguany, en el Cicle de Conferències també hi haurà un lloc destacat per a la divulgació de la ciència. Andreu Escrivà, guanyador del Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General del 2016, exposarà el seu punt de vista sobre el Canvi Climàtic i les alternatives que encara tenim al nostre abast per revertir aquesta catastròfica deriva.

 

Bona participació

Pel que fa a la convocatòria dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2017, s’ha tancat amb la recepció de prop de 200 originals, xifra que confirma l’expectació que desperta aquest certamen en totes les seues modalitats. El XII Premi de Poesia Ibn Jafadja (dotat amb 5.000 €), juntament amb el XII Premi de Teatre Palanca i Roca (patrocinat amb 6.000 €), han estat les categories amb major participació d’autors, amb 40 i 39 obres presentades, respectivament.

En la resta de modalitats, la participació ha sigut de 21 obres en el XXIX Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira (dotat amb 16.000 €), de 12 en el XIX Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta (patrocinat amb 8.000 €), de 24 en el XXII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil (dotat amb 16.000 €), de 15 en el XXII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre (2.500 €), de 10 en el II Premi Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna (dotat amb 6.000 euros) i de 17 en el XXIII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General (dotat amb 12.000 €). Es tracta d’unes xifres que demostren el prestigi assolit pels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que promouen des de fa vint-i-nou anys la literatura en la nostra llengua.

El dia 10 de novembre es lliuraran els premis del 2017, durant el transcurs del tradicional sopar literari que tindrà lloc a la sala Rex Natura. No obstant això, el veredicte del premi de teatre es farà públic el 27 d’octubre, mentre que el 3 de novembre es donaran a conéixer els veredictes de les modalitats infantils i juvenils.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here