Sueca celebra la Diada dels Valencians al voltant de la figura de Joan Fuster

0
473
Joan Fuster
Joan Fuster

Sueca celebra tradicionalment el 9 d’octubre amb tot un seguit d’actes que s’han consolidat, amb el temps, al programa de la celebració de la festivitat dels valencians en la localitat. Com sempre, la figura de l’insigne escriptor i assagista suecà, Joan Fuster, centrarà bona part de la celebració i els homenatges amb què Sueca commemora este dia tan assenyalat per als valencians.

Esta mateixa vesprada tindrà lloc la inauguració de l’exposició del XIX Concurs de dibuix Jaume I i el 9 d’octubre a l’Espai Moret de la Sala d’Exposicions Els Porxets de Sueca.

Ja el dia de la festivitat, el pròxim dilluns 9 d’octubre, els actes començaran a les 11:15 hores amb una cercavila des de l’Ajuntament fins a l’Espai Joan Fuster (nº 8 i 10 c/ Sant Josep). Enguany, primer 9 d’octubre després de la inauguració de la instal·lació cultural al voltant de la figura i l’obra de l’intel·lectual de Sueca, el seu director, Salvador Ortells, serà l’encarregat d’inaugurar els parlaments.

Tot seguit, al claustre tindrà lloc la lectura del Correllengua que enguany serà a càrrec de la suecana Mila Meseguer. En esta primera part de l’acte participaran també el Grup de Danses l’Almogàver acompanyat per l’Associació Cultural La Xala i la Muixeranga de Sueca amb el Grup de tabals i dolçaines Tabalaina.

A partir de les 12:15, la celebració es traslladarà a la plaça de l’Ajuntament on tindrà lloc l’homenatge del consistori i les entitats cíviques a la figura de Fuster, a més d’una ofrena floral i una lloança al destacat escriptor suecà que enguany serà a càrrec de Francesc Pérez Moragón, president honorífic de l’Espai Joan Fuster.

A les 12:45, els actes continuaran al saló de plens del consistori on se celebrarà el lliurament de premis del XIX Concurs de Dibuix per a escolars Jaume I i el 9 d’octubre.

Com és habitual, els actes institucionals pel 9 d’octubre es tancaran, pel que fa a la capital de la Ribera Baixa, amb la baixada del Penó de la Conquesta des de la balconada de l’Ajuntament. Tot seguit, l’actuació del Grup de Danses l’Almogàver i l’Associació Cultural La Xala posarà punt i final a la festa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here