Carlet rendix homenatge a la Senyera en la festivitat del 9 d’Octubre

0
533

Un grup de persones cegues de la ciutat francesa agermanada s’unixen a la processó portant un cordó de la senyera

Carlet celebra el 9 d’Octubre, la festivitat de la Comunitat Valenciana, amb una processó cívica en homenatge a la Senyera, en la qual participaran els diversos col·lectius i associacions de l’àmbit sociocultural i esportiu.

Una festa que enguany torna a estar oberta a la participació, ja que a través d’una reunió en la qual es convoca les associacions esportives i socioculturals, són els mateixos col·lectius els que assumixen cada any i de forma voluntària tindre un paper protagonista com a portador de la Senyera. Una tradició que es va instituir ara fa dos anys i que ha permés que representats del teixit social de la ciutat participen de forma activa en la festa.

Enguany, el portador de la Senyera i dels quatre cordons que l’acompanyen són representants de les associacions locals, excepte un dels cordons que serà portat per membres de l’institut francés per a persones cegues Valentin Haüy de Chilly-Mazarin, ciutat agermanada amb Carlet; una excepció al que és habitual que s’ha fet com a reconeixement a la l’agermanament amb la ciutat francesa, coincidint amb la visita d’alumnes d’este institut durant estos dies a Carlet. Pel que fa la Senyera, enguany serà portada per un membre del Club d’Atletisme Els Coixos, en commemoració del seu 25 aniversari. Junt amb els alumnes de l’institut francés, els altres tres cordons seran portats per representants del Club de Gimnàstica Rítmica Ciutat de Carlet, de la Muixeranga i de la Unió Democràtica de Pensionistes. D’esta manera, segons explica l’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, «fem de tots i totes la festa dels valencians, amb la participació de grans, menuts, esportistes, associacions que fan que al llarg de l’any la ciutat estiga viva i plena d’activitats».

La Senyera eixirà a les 10 del matí des de l’Ajuntament al so de l’himne de la Comunitat i nou salves d’honor acompanyada per tota la comitiva d’associacions a més de la Junta Local Fallera, l’escola de dansa de la Fundació Caixa Carlet, la rondalla, el tabal i la dolçaina, El Trencall i  la Societat Unió Musical de Carlet.

La processó transcorrerà per diversos carrers fins arribar al carrer de Jaume I, on es fa  l’ofrena d’una corona de llorer com a símbol de respecte i homenatge al rei Jaume I.

La processó cívica posarà punt final a un cap de setmana amb actes diversos que comencen hui divendres amb un concert de la Coral Polifònica de Carlet amb cançons d’autors valencians, que tindrà lloc a les 20.30 al centre d’oci El Parc. El Teatre Ginera acollirà a partir de les 22 h. l’obra Pels pèls protagonitzada per la carletina Lola Moltó. Dissabte, Carlet acollirà la primera Trobada solidària de boixets que organitza l’associació Acesval al Saló Giner. L’Oficina de promoció del valencià de l’Ajuntament de Carlet també ha programat per a la nit de dissabte el concert de VerdCel a partir de les 20.30 al Teatre Giner. VerdCel és un grup musical multidisciplinari, originari d’Alcoi, que fa ús principalment de la cançó d’autor, el rock, el pop i el folk.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here