Carlet compra el trinquet per 322.000€ amb l’ajuda de la Diputació

0
717

carlet trinquetEl trinquet de Carlet ja és de propietat municipal

L’Ajuntament de Carlet ja ha adquirit l’antic trinquet de Carlet, ubicat a l’avinguda Blasco Ibáñez. L’immoble s’ha adquirit per 322.000, dels quals 172.000 € han estat subvencionats per la Diputació de València, a través del Pla Provincial d’Obres i Serveis de 2017. La compra s’ha formalitzat esta setmana amb els néts dels propietaris originals de l’immoble.

L’objectiu de la compra per part de l’Ajuntament és posar en valor un edifici emblemàtic i representatiu de la ciutat perquè torne a tindre activitat i poder jugar partides de pilota valenciana mitjançant la seua reforma i habilitació posterior com a trinquet municipal. L’edifici que ha adquirit l’Ajuntament és un immoble en desús des de fa 17 anys, després d’una llarga època d’esplendor i de frenètica activitat. El trinquet carletí es va inaugurar al 1947 i al llarg d’estos anys va ser seu de grans partides de pilota, a més a més Carlet ha estat durant molts anys coneguda per ser bressol de grans pilotaris.

D’altra banda, i amb el mateix objectiu de reconéixer la vàlua de l’edifici, l’Ajuntament  l’ha inclòs com a bé de rellevància local de caràcter etnològic en el catàleg de béns i espais protegits de Carlet, que actualment es troba en fase d’aprovació. Esta inclusió en el catàleg com a bé de rellevància local blinda l’ús d’este immoble, que sols podrà destinar-se a ser trinquet.

Vell somni

Amb la compra del trinquet, explica l’alcaldessa Maria Josep Ortega, «comença a complir-se el vell somni de donar vida a un edifici tan emblemàtic com és el trinquet de Carlet, referència dins de l’esport de la pilota. El fet de donar este primer pas també aportarà una nova vida a l’avinguda de Blasco Ibáñez, on està ubicada l’entrada del trinquet».

L’aposta per adquirir el trinquet i convertir-lo en un edifici municipal també té un valor sentimental en la idiosincràsia carletina: «Carlet és una ciutat de pilotaris i de trinqueters, de grans figures que han dut el nom de Carlet per tot arreu i també grans partides de pilota i de molts aficionats».

Amb l’adquisició es complix una vella reivindicació de la població, que el govern carletí va assumir com una de les grans inversions del pressupostos de 2017 i que amb l’ajuda de la Diputació de València s’ha convertit en realitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here