Alzira inaugura el monument al Xúquer i una zona d’expansió de 18.000 m2 junt el Xúquer

0
1091
Monument al Xúquer
Monument al Xúquer

IMG_9414

Zona de jocs infantils
Zona de jocs infantils

Monument al Xúquer amb gespa

Alzira disposarà d’una zona d’expansió de 18.000 m2 per a oci, jocs infantils i d’entreteniment de mascotes, al passeig fluvial, al costat del monument al Xúquer

 

El dia 7 d’octubre s’inaugura el monument al Xúquer, situat al passeig fluvial on l’Ajuntament d’Alzira i des de la Regidoria de Gestió Urbanística s’ha habilitat una zona d’oci de 18.000 m2 en què tota la ciutadania i visitants podran disfrutar d’un espai obert, amb la família, amics i mascotes els 365 dies de l’any en un entorn agradable, amb gespa natural, zona de jocs infantils, àrea de pícnic i també una zona per a l’entreteniment de mascotes.

El regidor de Gestió Urbanística, Fernando Pascual, destaca que el lloc on se situa el monument al Xúquer estarà compost de pedres naturals de riu i amb espècies autòctones que afloren a la superfície com la Typha latifolia (espadanya) i Aphyllantes sp (filet blau). A la zona intermèdia, amb la vegetació característica del matoll mediterrani: Nerium oleander (adelfa), Myrtus communis (murta), Erica multiflora (bruc), Sideritis sp (rabet de gat), Stipa tenacissima (espart), Thymus vulgaris (timó). I finalment la franja exterior de la zona representaria les zones de cultiu que es reguen i nodrixen del riu Xúquer, que són: els tarongers, llimeres, magraners i caquis en versió ornamental.

A l’àrea dedicada a pícnic s’han instal·lat quatre taules perquè els usuaris i visitants disfruten de l’entorn més còmodament, a l’hora de pegar un mosset amb la família o amics; a més, s’ha adequat una font d’aigua de qualitat per a les necessitats dels usuaris de la zona, com també diverses papereres on depositar el fem, amb la conscienciació que tots hem de col·laborar per tal que Alzira siga una ciutat neta.

Pel que fa al monòlit ubicat al passeig fluvial, que compta amb quatre laterals, per una banda, s’ha canviat el text que hi havia i s’han incorporat tres simbologies importants per a la ciutat; en una de les parts es podrà vore el Len de Jaume I (commemorant que el 30 de desembre es complixen 775 anys de la conquesta de Jaume I), en una altra la grafia del pont de Ferro (homenatge del seu centenari) i, finalment, la imatge de quan Alzira era una illa i s’anomenava Al Jazzira.

Utilitat
El regidor de Gestió Urbanística, Fernando Pascual, assegura que “des de l’equip de govern, considerem que este nou espai serà de molta utilitat per al conjunt dels alzirenys, ja que una ciutat com Alzira, necessitava un gran espai d’oci vora el riu.
Este és un gran projecte que farà possible disfrutar d’11.000 m2 de gespa, 1.500 m2 de zona de picnic i jocs infantils i 1.500 m2 més de zona per a l’entreteniment de les nostres mascotes.

A més, hem de recordar que esta ubicació coincidix amb un identificatiu monument al Xúquer, el nostre riu, i amb la simbologia que allò significa, no podíem haver elegit millor lloc.
Els alzirenys hem de viure de cara al nostre riu, donar-li el valor que realment li pertoca, per això continuarem realitzant actuacions urbanístiques vora el passeig fluvial”.

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here