Carcaixent invertirà els 2,8 milions del romanent positiu en ampliar l’Ajuntament i en un local multiusos

0
634
Els prop de 3 milions d’euros de romanent positiu permeten avançar projectes importants per a Carcaixent
Part del resultat positiu de tresoreria es destinarà a la redacció del projecte per a un local multiusos i l’ampliació de l’edifici de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Carcaixent va tancar l’exercici de 2016 amb un romanent de tresoreria de 2.800.000 amb els quals l’equip de govern té l’objectiu de posar els pilars de la construcció de dos infraestructures bàsiques i necessàries per al futur immediat de Carcaixent com un local multi-usos i l’ampliació de les dependències de l’Ajuntament.

El resultat positiu de tresoreria ha sigut possible gràcies a la millora de la situació financera de l’Ajuntament de Carcaixent com demostren les dades del compte general de l’exercici 2016, que va aconseguir finalitzar l’any amb un resultat net positiu de 2.875.275 euros. A esta xifra, s’ha d’afegir el romanent de tresoreria per a gastos generals, que passa de 5.882.173 euros en el 2015 a 8.434.291 euros en el 2016, respectivament.

D’esta manera, el Govern Municipal, va aprovar el el ple del passat dimecres una modificació de crèdits amb la finalitat de destinar part dels 2.800.000 euros del romanent de tresoreria positiu per a gastos generals de 2016, al finançament d’inversions que revertisquen directament en la població.

Per una banda, es va aprovar la redacció del projecte per a la construcció d’un local multi-usos, per import de 240.000 euros amb el que resoldre el problema d’aforament que hui en dia té el Magatzem de Ribera, atenent així una reivindicació històrica dels col·lectiu faller i musical de la localitat. Amb la redacció del projecte preparada, es dona un primer pas que permetrà l’accés a ajudes i subvencions amb les que poder executar-lo i dotar a Carcaixent d’esta infraestructura. D’igual manera i pel mateix motiu, es va aprovar invertir en la redacció d’un projecte d’ampliació de l’edifici de l’Ajuntament sobre el solar del carrer Sant Roc (160.000 euros) per tal millorar les instal·lacions actuals i oferir un millor servei als veïns i veïnes.

La resta d’inversions amb les que es dedicarà el romanent positiu són la redacció del projecte de la segona fase de les obres del que serà el nou arxiu municipal en la Casa de Soriano (60.000 euros), la reparació de les pistes esportives de la FEVE (80.000 euros) i la senyalització de la ruta dels Forns de Calç (4.000 euros).

No obstant açò, tal i com es va acordar també a l’última sessió plenària, el resultat positiu aconseguit es destinarà majoritàriament (2.008.000 euros) a l’amortització de deute bancari, heretat de la gestió de l’anterior govern del PP, deute que quedarà en 9’3 milions d’euros així com a a reduir en 250.000 euros el deute municipal amb particulars per sentències urbanístiques fermes.

 

Paco Salom, alcalde de Carcaixent, destacava que el romanent positiu és resultat de la gestió “responsable, eficient i prudent” que està realitzant-se des de l’Àrea Econòmica, “encara que tenim que fer front a herències rebudes del Partit Popular, el resultat positiu ens permet avançar en projectes molt importants per a Carcaixent, com el del local multi-usos que a hores d’ara és una demanda de gran part de la ciutadania.” Salom també ha recordat que encara queda molta feina per fer, sobretot per poder cancel·lar el pla d’ajust actualment en vigor, però sí que ha volgut destacar que, com demostren les xifres del compte general, «anem pel bon camí i esperem que açò puga revertir en més millores a curt i llarg termini per a tots els veïns i veïnes».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here