Alzira contractarà a 15 joves desocupats sense formació en el II Pla d’Ocupació Juvenil

0
435

Pla ocupació juvenil 17-18Alzira aprova la segona edició del Pla d’Ocupació Juvenil «Formació+Ocupació» per a joves desocupats/des amb contractes d’un any

L’Ajuntament d’Alzira, a través de la regidoria de Desenvolupament Econòmic, Treball i Projectes Europeus i IDEA, ha aprovat la nova convocatòria del Pla d’Ocupació Juvenil per a joves desocupats/des que no tenen formació. En la primera edició se’n beneficiaren 20 joves que finalitzen aquest mes d’octubre, i se li ha donat continuïtat per al 2017-2018.

Aquesta iniciativa ha estat aprovada pel Consell Econòmic i Social de la ciutat i se suma al Pla de Joves Qualificats que ha contractat a 15 joves qualificats/des durant el 2017, després d’haver finalitzat altres 15 joves qualificats en el 2016.

Segons explica Ivan Martínez, regidor de l’àrea: «aquest Pla està destinat a aquells joves desocupats/des que es troben en situació d’atur i no hagen finalitzat la formació d’ensenyament obligatori. A més de ser contractats per l’Ajuntament en distints departaments durant un 75% de la jornada, la resta l’hauran d’invertir en formació, tant en cursos professionals d’IDEA com en mòduls d’FP de l’Institut Luis Suñer. Els contractes seran de formació, retribuïts, i durant un any. Volem agrair la implicació tant de les treballadores i treballadors municipals i del centre públic L. Sunyer que ha fet possible donar oportunitats a la ciutadania».

El Pla d’Ocupació Juvenil té una dotació pressupostària de 350.000 euros en el 2017. A més a més, se suma als contractes d’un any que ha fet l’Ajuntament, de 43 joves d’un any, amb el projecte T’Avalem, i el taller d’ocupació en matèria forestal, que ha permés la contractació anual de 10 persones, amb un pressupost finançat per fons europeus de més de 700.000 euros.

Finalment, des de la regidoria de Desenvolupament Econòmic, Treball i Projectes Europeus també es vol destacar que és un pla pioner, amb un fort component social; s’ha realitzat un esforç pressupostari i per part dels tècnics important, que procura fomentar la formació i la inserció laboral, amb contractes que trenquen la temporalitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here