Aida Ginestar: «Alzira ha eixit el cap de setmana al carrer a gaudir de l’art i la cultura»

0
1290
Toni Espinar pinta un mural al carrer Sant Vicent
Toni Espinar pinta un mural al carrer Sant Vicent

Jornada Il.lustració alzira 1 Jornada il.lustració alzira 2 Jornada il.lustració alzira artistes

art al carrer gallines 1

art al carrer malas companyias

art al carrer mural mai

Alzira Oberta i el Festival d’Art podrien traslladar-se al segon cap de setmana d’octubre

Els espectacles arribaran a tots els barris de la ciutat

L’extraordinària afluència de públic concentrada este cap de setmana a Alzira amb tres convocatòries tan atractives com la Fira Comercial, la cita cultural d’Art al Carrer i la festiva dels Moros i Cristians, en les que s’han solapat alguns actes, han provocat que les tres parts es reunisquen, pròximament, per estudiar la separació d’estos esdeveniments.

Sembla que els Moros i Cristians La Vila són els que tenen més interés en celebrar la festa en un cap de setmana diferent deixant que només coincidisquen les mostres comercial i artística. Proposta que al parèixer està ben vista pels hostalers donat que serien dos caps de setmana seguits els que Alzira rebria nombrosos visitants.

Increment d’espectadors davant l’art

La regidora de Cultura Aida Ginestar ha qualificat com «superpositiva» la II edició d’Art al Carrer en contar amb «molta més afluència d’espectadors» que en la primera edició.

Per a la responsable de Cultura ha estat un «encert» incorporar els artistes plàstics i la Jornada d’Il.lustradors als espectacles clàssics del treatre, la dansa, el circ i la música. «Alzira ha estat este cap de setmana al carrer, he vist moltes famílies senceres acodint juntes als espectacles i algunes persones fins i tot emocionar-se».

La III edició s’ampliarà a tota la ciutat

Segons l’alcalde Diego Gómez este esdeveniment demostra que «hi ha altres tipus de fer cultura», destacant que la combinació de les arts escèniques amb les clàssiques «donen altra perspectiva». La primera autoritat local es mostra partidari «d’ampliar a tota la ciutat» la tercera edició d’Art al Carrer que porta camí de «la consolidació», junt altres importants esdeveniments impulsats pel nou govern com el Nano Fest i Biosfira.

Ginestar considera que l’exposició artística «és complementària amb la Fira», mentre els responsables de la festa mora i cristiana creuen que tant la Fira Comercial com Art al Carrer «ens lleven espectadors i protagonisme».

Sembla que la solució ben vista per  totes les parts seria la de celebrar el primer cap de setmana d’octubre les desfilades de Moros i Cristians i el següent i pròxim al 9 d’Octubre, la Fira Comercial i el festival Art al Carrer.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here