El govern d’Alzira anima a la gent a «eixir al carrer» a participar del comerç la festa i l’art

0
889
Presentació del festival
Presentació del festival
Aida Ginestar regidora de Cultura
Aida Ginestar regidora de Cultura

IMG_9933 IMG_9936 IMG_9943 IMG_9952

L’Alcalde d’Alzira Diego Gómez considera que el festival Art al Carrer, la Fira Comercial i la festa dels Moros i Cristians suposa «un còctel amb el que l’Ajuntament pretén dinamitzar la nostra ciutat unint sinèrgies i estratègies perquè la gent participe».

Gómez afegix que a més «cal sumar i atraure a gent de la comarca per recuperar la capitalitat». La primera autoritat local espera que siga «un cap de setmana explosiu» i en el cas del Festival Art al Carrer «el que volem és universalitzar la cultura fent-la extensiva al poble perquè conega la diversitat cultural del nostre pais».

16 espectacles i 15 intervencions artístiques

El festival, pressupostat en prop de 30.000 euros, contarà amb 26 espectacles i actuacions junt a 15 intervencions artístiques distribuïdes per una dotzena d’indrets; «amb la cultura es pot descobrir també la ciutat», ha manifestat l’alcalde d’Alzira durant la presentació del II Art al Carrer. El centre de la ciutat com la Plaça Major, el carrer Pérez Galdós i l’avinguda Sants Patrons estaran tancats al trànsit per «facilitar» la mobilitat dels espectadors que assistinquen tant als espectacles artísticscom a la IX Fira Comercial i la festa dels Moros i Cristians.

Arts plàstiques i artistes locals

Per la seua part la regidora de Cultura Aida Ginestar ha justificat la segona edició d’esta mostra artística en la que es barrerja la dansa, amb el teatre, la música, el circ i la pintura «en emocionar-nos l’ampla resposta de la gent en la primera edició després que mai s’haguera fet a Alzira un festival d’estes característiques».

Ginestar ha destacat la presència d’artistes locals, de les arts plàstiques i de la I Jornada de Il.lustració organitzada per Mai Hidalgo i Empar Piera que oferiran, al llarg de tot el dissabte, 15 parades d’art al carrer Escoles Pies i la Plaça Major. Totes els artistes pintaran i il.lustraran 10 cadires que passaran a formar part del mobiliari de la Casa de la Cultura.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here