Sueca estudia una via alternativa per continuar les emissions de Sueca TV en la TDT

0
413

SUECA TV

L’Ajuntament de Sueca emet este comunicat per manifestar el seu posicionament davant l’apagada tècnica de les televisions locals de Sueca i Algemesí, Sueca Tv i Berca Tv, precipitada per motius aliens a l’Ajuntament. Des del consistori expressen la seua sorpresa davant el tancament inesperat del subministrament de la senyal de les televisions i al·ludeixen a tot el treball realitzat, complint, fil per randa, amb tots els requisits en els terminis adequats i publicats, per tal de mantenir les emissions de dos de les televisions més emblemàtiques de les Riberes i de tota la geografia valenciana, cor i màquina del funcionament del desitjat i treballat Consorci de Comunicació de la Ribera, que en esdevindre una realitat, seria el segon de tot el País Valencià.

El fos a negre es preveia per a la matinada del pròxim dissabte, 30 de setembre, el dia que es fixava en una sentència emesa fa un any que anul·lava la concessió original a Libertad Digital, que la empresa Carbe Producciones va comprar per emetre en la comarca, no obstant, els fets han precipitat l’apagada tècnica. Amb 18 i més de 32 anys d’història d’emissió, sent la d’Algemesí la televisió local més longeva del País Valencià i la segona de tot l’Estat espanyol, tant els respectius consistoris com les empreses adjudicatàries aposten per mantenir el servei i les respectives emissions continuaran ara de manera temporal als webs propis dels dos canals mentre es concreten altres vies per tal que l’audiència puga continuar trobant els continguts de proximitat a la seua televisió.

Ambdós ajuntaments s’han reunit en diferents ocasions i han mantingut un contacte constant amb el Secretari Autonòmic de Comunicació, José María Vidal, impulsant les gestions oportunes per tal d’agilitzar els tràmits per a la creació d’un Consorci de Comunicació Comarcal, el nou repte que es marca des de la Secretaria Autonòmica i que es planteja com única via per tal d’aconseguir el canal de TDT públic.

En tot moment, des de la Secretaria Autonòmica de Comunicació es presenta esta qüestió com un tema de prioritat absoluta, i en les últimes trobades amb el màxim responsable, este anuncia que la gestió es troba avançada i en mans del govern espanyol, tot apuntant que s’han emès ja informes favorables per a la creació del Consorci i la corresponent concessió d’una llicència.

Davant d’estos fets, s’ha instat novament a la Secretaria Autonòmica de Comunicació a accelerar al màxim el procediment promés, alhora que s’exploren vies de transitorietat per gaudir d’un marge de temps extra mentre s’espera la resolució definitiva de l’atorgament de la llicència provisional per al Consorci. El consistori informarà puntualment de les novetats al respecte i del resultat d’esta iniciativa impulsada per mantenir les emissions amb el benentès que en qualsevol cas no es renunciarà, en cap moment, a utilitzar la via i el projecte final que s’ha acordat amb la resta de municipis que és la formació del Consorci de Comunicació Comarcal amb llicència municipal, l’ens legal per a la nova televisió pública d’Ajuntaments de la Ribera.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here