La Malva convoca el XX Concurs de Narrativa Infantil i Juvenil amb el títol «Amb la llengua fora»

0
618
Guanyadors de 2016
Guanyadors de 2016

Un any més, amb la intenció de donar suport al treball exemplar del professorat en la tasca difícil de promoure la lectura i de fer millorar l’expressió escrita de l’alumnat, l’Associació Cultural Falla Plaça de la Malva ha considerat oportú convocar per vintena vegada el concurs de narrativa infantil i juvenil adreçat als escolars d’Alzira.

Ens anima una intenció que té per objectiu que els escolars de la nostra ciutat escriguen i lligen més, sobretot en la nostra llengua. Aportem, d’aquesta manera, el nostre reclam per a avançar en la promoció i en l’ús del valencià, ja que incitem a redactar històries plenes d’imaginació i d’emocions.

Enguany, volem fomentar, a més de l’estima per la nostra llengua en general, la pràctica d’un gènere literari que cada dia és més actual i més apreciat en la nostra societat: el microrelat. Per això, la proposta que fem consisteix en redactar una narració molt breu de tema lliure, però en la qual s’ha de reflectir l’estima pel valencià, d’una manera evident ‒bé perquè aquesta estima forme part de la trama‒, o d’una manera només suggerida ‒per exemple, perquè es fa un ús adequat i bell de la llengua al conte‒.

Pensem que, amb l’excusa i la motivació del concurs, el professorat –a qui volem agrair per endavant la seua col·laboració– té l’oportunitat de treballar amb l’alumnat un gènere atractiu com el narratiu i, alhora, sensibilitzar l’alumnat en l’estima per l’ús de la nostra llengua.

Per tant, una vegada més, volem afegir-nos a la planificació de les activitats de l’Agenda Educativa d’Alzira que, des de fa anys, es porta a cap impulsada per la regidoria d’Educació en col·laboració amb altres regidories i entitats socials i culturals de la nostra ciutat. A més, hem de remarcar que els treballs guardonats seran publicats en el pròxim llibre de la Falla Plaça Malva 2018.

Esperem que la convocatòria aprofite per a descobrir inquietuds a futurs escriptors i escriptores, perquè, amb aquest concurs, oferim als escolars d’Alzira una plataforma de projecció pública i la satisfacció de participar en una activitat que disposa de la col·laboració d’altres entitats, d’institucions i de personalitats de l’àmbit cultural alzireny, les quals han fet possible, un any més, que el XX Concurs de Narrativa siga una realitat.

 

 

BASES

Poden participar-hi tots els escolars d’instituts, escoles públiques, concertades i privades d’Alzira que durant el curs 2017-2018 estiguen en els nivells educatius en què es classifiquen les categories dels premis d’aquest concurs.

Els treballs han de ser escrits en valencià i en la modalitat de narrativa (microrelat). El tema serà lliure, però es valorarà que en les històries estiga present un sentiment d’estima cap a la llengua dels valencians i de les valencianes. Es valorarà la creativitat i coherència dels escrits.

Els treballs s’han de presentar a la Casa de la Cultura d’Alzira (Centre d’Informació Juvenil), carrer de les Escoles Pies, 4, de dilluns a dijous de 17 a 19.30 h i de dilluns a divendres de 10.30 a 14 h, fins al dia 27 d’octubre de 2017, amb un lema que els identifique i acompanyat d’un sobre tancat amb la butlleta amb les dades següents: nom, cognoms, curs, centre, adreça, telèfon i lema del treball.

L’extensió dels treballs ha de ser d’un full, entre un mínim de 10 línies i un màxim de 25 línies, mesurades en lletra Arial cos 12, en cas de presentar-se mecanografiades ‒que és l’opció preferible‒. També, en els nivells més infantils, es podran presentar els microrelats escrits a mà, però sempre amb una presentació bona. El full del microrelat s’ha de grapar amb un altre de presentació al davant, en què hi haja el títol de l’obra i el lema o pseudònim amb què es presenta el treball. A més, els treballs s’han de presentar per duplicat (original i còpia).

 

Categories

1a. Per a alumnes de 1r i 2n d’ESO.

2a. Per a alumnes de 5é i de 6é de Primària.

3a. Per a alumnes de 3r i 4t de Primària.

Es concediran els premis següents per cadascuna de les categories:

1a categoria

Primer premi: 50 €, diploma, un curs de mecanografia assistit per ordinador a l’Acadèmia Euler, assistència gratuïta a les classes de ‘Programa Despierta’ durant dos mesos i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

Segon premi: 25 €, diploma, i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

2a categoria

Primer premi: 50 €, diploma i un curs de mecanografia assistit per ordinador a l’Acadèmia Euler, assistència gratuïta a les classes de ‘Programa Despierta’ durant dos mesos i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

Segon premi: 25 €, diploma, i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

3a categoria

Primer premi: 50 €, diploma, i un curs de mecanografia assistit per ordinador a l’Acadèmia Euler, assistència gratuïta a les classes de ‘Programa Despierta’ durant dos mesos i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

Segon premi: 25 €, diploma, i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

Premi especial: Obsequis per gentilesa de Llibreria Trenta cinc Formiguetes i Reclam Editoriala l’escola o l’institut amb el nombre proporcional de treballs presentats més gran. És a dir, es tindrà en compte el nombre d’alumnes inscrits oficialment al centre en relació amb el nombre de treballs que hi participen.

El jurat es reserva el dret de declarar desert qualsevol dels premis si la qualitat dels treballs presentats així ho requerirà.

 

El veredicte del jurat i el lliurament dels premis es farà públic en un acte que tindrà lloc el dimecres dia 8 de novembre de 2017 a les 19,30 hores a la Casa de la Cultura.

Els treballs no premiats podran ser arreplegats a partir del dia 4 de desembre de 2018 en el Departament d’Educació, carrer Rambla, s/n. Les obres no arreplegades en el termini d’un mes, quedaran en propietat de l’Ajuntament d’Alzira.

La participació en aquest concurs pressuposa l’acceptació d’aquestes bases. Qualsevol discrepància o interpretació d’aquestes serà resolta pel jurat i la resolució que en faça serà inapel·lable.

Els treballs premiats passaran a ser propietat de la comissió organitzadora que els podrà editar en qualsevol publicació pròpia o gestionada amb una editorial.

Organitza

Associació Cultural Falla Plaça de la Malva.

 

Patrocina

Ajuntament d’Alzira. Regidoria d’Educació.

Acadèmia Atenea – Alzira.

 

Col·laboren

Biblioteca Pública Municipal d’Alzira.

Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

Centre d’Informació Juvenil d’Alzira.

Centre d’Estudis Euler.

Programa Despierta.

Reclam Editorial.

Llibreria Trenta cinc Formiguetes.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here