Ximo Puig a l’Alcúdia: «Volem pa i cultura»

0
674

«Volem pa i cultura»  digué anit amb contundència El president de la Generalitat Ximo Puig a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia durant la celebració del 30 aniversari de l’edifici que s’ha convertit, segons l’alcalde Andreu Salom, en «el centre neuràlgic del poble»

Puig aprofità l’històrica ocasió per a defensar la reobertura de la televisió valenciana, davant les crítiques del PP, en considerar que «tots els valencians tenen dret al treball i a la cultura de qualitat». I també per a censurar les polítiques de l’anterior govern autonòmic popular, «ens hem trobat gran quantitat de contenidors sense contingut».

Renaiximent dels valencians

El màxim dirigent del Consell està convençut que «el renaiximent dels valencians coincidirà amb el renaiximent de la cultura i en este aspecte apostà de forma decidida per «la defensa de la nostra llengua i la nostra cultura».

Davant un Casa de Cultura plena de gom a gom elogià els impulsors i els programadors d’este «espai viu, amb vida permanent», per a culminar el seu discurs enfatitzant que «sense cultura no podem crèixer com a poble».

Per la seua part l’expresident de la Generalitat i actual senador Joan Lerma, que donà el suport necessari per consturir esta Casa de Cultura, manifestà que «la cultura és inversió, no una despesa, destacant que l’Alcúdia «és un poble cult i amb talents».

La cultura no té preu

La primera autoritat local, després de recordar la «important inversió» realitzada l’any 1987, assegurà que ja «està amortitzada, sobre tot perquè «la cultura no té preu». I resaltà com amb tan sols 30 anys s’ha convertit en «un símbol i el centre neuràlgic del poble». alcudia casa cultura public alcudia casa cultura alcaldes alcudia casa cultura alcalde i x. puig

Puig i Salom amb els guardonats
Ximo Puig i Andreu Salom amb els guardonats

alcudia casa cultura façana

Durant l’acte es lliuraren les agulles amb «A de CulturA» per a reconèixer persones distingides del món cultural com els exalcaldes de l’Alcúdia i exregidors de Cultura de la democràcia, Cèlio Crespo, Paco Signes, Robert Martínez, Paco Martínez i Josep Millo. També s’entregà esta agulla feta per a l’ocasió per l’alcudienc, Doménech Masià, als arquitectes de la Casa i la cúpula, Antonio Calça, José Manuel Martín i Paco Pina i a Manolo Boix que va pintar la cúpula. També han rebut este reconeixement el director i els tècnics que han estat treballant més temps en l’entitat, casos de Ximo Puig Sampedro, Vicent Avellán, Lluís Ribera, Ximo Bria i José Alonso.

Altre dels apartats d’esta celebració ha sigut el d’artistes de l’escenari on han estat presents la Filharmònica Alcudiana, Sergi Pastor, l’acgtor, escriptor i director Carles Alberola, del grup de teatre Albena i Carles Magraner, fundador i director de la Capella de Ministrers que també ha complit enguany el seu trenta aniversari.

Tot seguit, Capella de Ministrers va oferir Mapamundo, música en la Cort Aragonesa de Nàpols, que va sonar a l’Alcúdia a només tres dies de començar la gira La Ruta de la Seda a la Xina, i després passarà per Roma i Nàpols. Tornaran a Valencia per a actuar al Palau de la Generalitat en l’acte de lliurament dels Premis 9 d’Octubre.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here