L’AVL convoca un concurs d’escriptura en valencià per a escolars

0
815

AVL concurs valencià cartell

La convocatòria afecta a centres públics concertats i privats de tota la Comunitat

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha convocat el I Concurs d’Escriptura en Valencià, un certamen al qual estan convidats a participar els alumnes d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) dels centres públics, concertats i privats del territori valencià i que té per objecte, en esta primera edició, comprovar el grau de coneixement que els estudiants de dotze a setze anys tenen de la institució normativa del valencià.

La convocatòria, que arribarà a tots els centres docents de Castelló, València i Alacant en els pròxims dies, va acompanyada d’una carta del president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, adreçada al director de l’IES, en la qual demana que es donen a conéixer al professorat i a l’alumnat dels diferents nivells de l’ESO les bases del concurs per a fomentar la participació dels estudiants.

Les bases especifiquen la temàtica del treball, l’extensió, les característiques tècniques i el mètode de selecció de les redaccions dels participants. L’organització ha previst tres premis amb una quantia de 2.000, 1.500 i 1.000 euros, compartits entre el centres i els alumnes guanyadors, que s’entregaran en vals bescanviables per llibres, material escolar, didàctic o electrònic. El termini de presentació dels escrits serà del 16 al 31 d’octubre.

El lliurament dels premis del I Concurs Escolar d’Escriptura en Valencià tindrà lloc el dia 26 de novembre, diumenge, en el monestir de Sant Miquel dels Reis, coincidint amb la III Jornada de Portes Obertes de l’AVL. El concurs compta amb la col·laboració de l’Àmbit Cultural d’El Corte lnglés i Caixa Popular, que, juntament amb l’AVL, patrocinen els premis, i Bioparc València que obsequiarà amb una visita al parc als guanyadors i als  companys de classe.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here