La conselleria de Sanitat ja disposa de «gran part» de la informació per completar la plantilla a l’Hospital

0
392

Hospital urgencies atencióLa Junta de Personal demana una reunió a la conselleria de Sanitat

Seran unes 300 places estatutàries més les que se creen

La Junta de Personal  del Departament  de La Ribera s’ha reunit amb els responsables de la Conselleria de Sanitat per intercanviar informacions i l’estat en el que es troba l’aplicació de les normes de reversió i el grau de compliment per part de la Direcció de l’Hospital de La Ribera.

 

La Junta de Personal informa als Directors Generals de la falta de personal en l’Hospital de La Ribera i en els Centres de Salut, el tancament de Consultoris i la massificació de les urgències. Que no estem d’acord en el Pla de Vacances presentat per la Direcció de l’Hospital de La Ribera, primer perquè està ple d’errors de Personal, no està contemplada la plantilla real de personal, per la falta de substitucions i que el personal està molt fart de la situació i en ganes de que la gestió directa arribe prompte, per a que augmente la plantilla i milloren les infraestructures.

Expedient informatiu

La Conselleria ens informa que no ha aprovat eixe Pla de Vacances per diferents errors i que ha instat a l’Hospital de La Ribera a que subsane les deficiències detectades com, el tancament dels Consultoris, la falta de personal, que no s’ha demanant autorització pel tancament de Consultoris…, per lo que ha obert un expedient informatiu. Estan realitzant un estudi de les necessitats assistencials reals de personal, per a saber quants professionals caldrà contractar per a cobrir les necessitats que se detecten, calculen que seran unes 300 persones més i que totes les places que se creen seran estatutàries. Que van a consolidar drets laborals no privilegis.

També ens comunica que el procés de la reversió va avançant. Que va a passar-se de la discrecionalitat actual a la legalitat, que el camí cap a la reversió està molt definit i que l’Administració està actuant en la legitimitat que li otorga estar complint amb la obligació de fer totes les actuacions amb la finalitat de potenciar el Model de Gestió Directa de la Sanitat Pública.

Els Directors ens manifesten la seua intenció de continuar amb les reunions amb els Alcaldes dels Ajuntaments de La Ribera, per a recavar informació sobre les necessitats de cada centre sanitari, per a poder planificar les inversions necessàries una vegada s’acabe el contracte amb Ribera Salud. Fa falta anar preparant les licitacions de les millores en infraestructures i materials, per a que es realitzen el més ràpid possible.

Un procediment impecable

Els responsables de la Conselleria de Sanitat ens transmeten que davant de la hostilitat de Ribera Salud, l’Administració té que actuar amb molta cautela. Encara que l’empresa concessionària no estiga col·laborant en facilitar tota la informació que se li sol·licita, la Conselleria de Sanitat ja disposa de gran part de la informació necessària per a completar la plantilla, els sistemes d’informació de les Històries dels pacients…Ara falta verificar i comprovar la informació disponible. Els canvis van a produir-se de forma progressiva, solucionant els problemes que vagen apareguent, per a que la reversió siga un procediment impecable i perfecte, que millore la salut de les persones.

Que en el pressupostos de 2018 van a incloure al Departament de La Ribera, en el Pla de Dignificació de les Infraestructures de la Conselleria de Sanitat, per a pressupostar totes les millores en les infraestructures que faça falta, la compra de mobiliari, nous aparells de diagnòstic i tractament…Que totes les millores es faran amb una finalitat de millora assistencial, no de benefici empresarial. Se va a prioritzar: Oncologia, Nefrologia, UHD…

Que a partir del mes d’Octubre van a completar l’Organigrama de la Conselleria de Sanitat en el Departament de La Ribera amb més personal, per a poder comprovar en situ la realitat de l’Atenció Sanitària que se presta.

 La Junta de Personal entén la cautela de l’Administració en els procediments que està duent a terme, però considera que el Personal Estatutari del Departament de La Ribera ja porta molts anys essent discriminat i demana que vagen ocupant-se les places que queden vacants de Personal de la Conselleria de Sanitat per Personal Estatutari.

LA JUNTA DE PERSONAL

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here