La Diputació concedix més de 4.000€ als Premis Literaris Ciutat d’Alzira

0
586
Guanyador del Premi de Novel.la 2016
Lluís Baulenas guanyador Premi de Novel.la 2016

També subvenciona el certamen d’Alberic i el Marc Granell d’Almussafes

Cultura impulsa una nova línia d’ajudes a premis i concursos literaris de la que es beneficiaran 18 projectes municipals i de mancomunitats

 

  • Xavier Rius: «Amb aquesta iniciativa aconseguim ampliar l’oferta que presta la Diputació als nostres municipis i Mancomunitats, donant resposta a una de les seues demandes en matèria cultural»
  • L’Àrea de Cultura destina per primera vegada en 2017 un total de 48.443 euros al recolzament de certàmens literaris

 

El Servei d’Assistència i Recursos Culturals (SARC), dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha impulsat una nova línia d’ajudes orientada a concursos i premis literaris, de la qual es beneficiaran els consistoris i Mancomunitats de Municipis de les comarques valencianes que promulguen aquest tipus de convocatòries.

En concret, a aquesta primera convocatòria de les ajudes a certàmens literaris s’han presentat un total de 24 propostes –22 pertanyents a municipis i altres dues per part de Mancomunitats–, de les quals la corporació provincial ha concedit ajudes pressupostàries a un total de 18 propostes, destinant una quantitat de 48.443 euros al conjunt dels projectes considerats d’acord amb les bases de la convocatòria.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha explicat que amb aquesta nova iniciativa impulsada des del seu departament «aconseguim ampliar l’oferta que presta la Diputació de València als nostres municipis i Mancomunitats, donant resposta a una de les seues demandes en matèria cultural, a més de potenciar els projectes d’àmbit comarcal adreçats a la literatura».

Així mateix, el responsable de l’Àrea de Cultura ha indicat que aquesta convocatòria d’ajudes «respon als paràmetres de lliure concurrència, en què la quantitat subvencionada està condicionada al compliment d’una sèrie de criteris objectius de concessió recollits en les bases de la convocatòria, els quals han estat examinats per una comissió de valoració integrada per tècnics de l’Àrea de Cultura», ha detallat Xavier Rius.

Entre els diferents projectes presentats per municipis que rebran fons provincials es troben els Premis Literaris d’Alberic (2.236,74 euros); el Certamen Literari Juvenil Cristòfor Aguado i Medina d’Aldaia (2.833,16 euros); el Certamen de Poesia Marc Granell d’Almussafes (2.592,16 euros); els Premis Ciutat d’Alzira (4.202,43 euros); el XXXVII Premi de Poesia ‘Senyoriu d’Ausiàs March’ de Beniarjó (3.464,73 euros); els Premis Literaris Vila de Canals ‘Francesc Bru’ i ‘Arcadi Ferrer’ (3.000 euros); els XXVII Premios Otoño Villa de Chiva – Premio de Escritura Local (2.700,83 euros); el XLIV Concurso Justas Literarias i XLVI Premios San Gil Relatos d’Enguera (1.375,88 euros); els XXXII Premis Solstici de Literatura Jove en valencià de Manises (2.531,43 euros); els Premis Juvenils de Literatura Breu de Mislata (2.786,49 euros); el X Premi Carolina Planells contra la violència de gènere de Narrativa Curta de Paiporta (2.286,60 euros); els Premis Picassent – Cristòfor Aguado i Medina (2.016,83 euros); els Premis Literaris Vila de Puçol (2.447,05 euros); el Premi de Narrativa Curta conte d’adults i Premi ‘El dragó del Puig’ infantil (2.852,33  euros);  el Certamen Literario Castellum Ripae de Villanueva de Castellón (2.344,77  euros); i la Bienal XXXIV dels Premis Literaris ‘Ciutat de Xàtiva’ (3.771,57  euros).

Mentre que pel que respecta als certàmens literaris promoguts per les Mancomunitats de Municipis que resultaran beneficiaris de la línia d’ajudes de la Diputació de València es troben el XXVI Premi de Narrativa infantil Carmesina de la Safor 2017 (2.803,50 euros); i el 23 Premi de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida (2.196,50 euros).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here