L’Alcúdia aposta de nou per la mobilitat sostenible

0
591

Una Setmana plena d’activitats dirigida a tota classe de persones

A peu, en bici, en transport públic, millor per a tots i totes

La Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible de 2017 està centrada en la mobilitat neta, compartida i intel·ligent i el lema és: Compartir et porta més lluny! Segons Paco Sanz, regidor de medi ambient i mobilitat, a més de redundar en la nostra qualitat de vida, l’aposta per una mobilitat sostenible permet un estalvi de diners i dels recursos utilitzats per a pal·liar els efectes de l’abús del vehicle privat. En aquest context, l’Alcúdia organitzarà una setmana de la mobilitat sostenible del 18 al 24 de setembre amb tot un fum d’activitats que buscaran potenciar l’ús de mitjans alternatius al cotxe per desplaçar-se.

Al col·le en bici”. Per tal de promoure l’ús de la bicicleta entre els xiquets i xiquetes, els alumnes dels diferents col·legis del poble esAlcudia mobilitat sostenible desplaçaran, de dimarts a divendres, als seus centres en aquest mitjà de transport al llarg d’aquesta setmana. Igualment els alumnes de 6é, actuaran com agents de trànsit en una activitat organitzada per la Policia Local.

En les escoles i Institut es repartiran els dulls del “Metrobici de l’Alcúdia”, uns enginyosos plànols amb el temps de desplaçament, a peu o en bici, entre els distints parcs o edificis singulars de l’Alcúdia.

També el dia 20, la xerrada “El canvi climàtic i la mobilitat sostenible” a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia abordarà les conseqüències del transport en el medi ambient. Aquesta xerrada comptarà amb la participació de Francesc la Rocade laUniversitat de València, especialista en economia ecològica i política ambiental.

El dijous 21 tindrà lloc la II Volta Urbana en bici a l’Alcúdia de 5 km pels carrers del poble.

I el divendres 23, Dia sense cotxes, es tallarà a la circulació el centre del poble i s’organitza l’activitat “Hui descansa el cotxe”, en la que es reservarà una part de l’Avinguda Antonio Almela per a aquelles persones que vulguen deixar el cotxe estacionat durant tot el dia i fer les seues activitats a peu o en bici.

Fins el 19 de setembre es pot participar en el III Concurs de Fotografia “Per l’Alcúdia Sense Cotxe”, que busca potenciar la creativitat dels participants utilitzant la mobilitat sostenible com a tema de les obres.

Finalment el diumenge 15 d’octubre se celebrarà el Dia de la Bici, amb una excursió des de l’Alcúdia fins el Corral de Rafel on després d’esmorzar, es tornarà amb els pulmons ben oxigenats.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here