El Concurs Internacional de Paella de Sueca reconeix als seus embaixadors arreu del món

0
504
  • Sueca concurs paella embaixadorsEl certamen gastronòmic degà a l’estat espanyol celebra un acte previ a la competició en honor a les persones que fan possible la internacionalització del Concurs i el plat insígnia dels suecans

Sueca està ja immersa de ple en un dels caps de setmana més importants per al calendari arrosser. En els darrers dies, els participants en la 57ª edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, vinguts d’arreu del món, han aterrat a la capital riberenca, tots amb la mateixa il·lusió, coronar-se com el restaurant amb la Millor Paella Valenciana del Món de 2017. Els representants del consistori han celebrat una recepció oficial este migdia per donar-los personalment la benvinguda i desitjar-los la millor de les sorts en la competició d’este diumenge.

L’acte ha servit també per proclamar nous ambaixadors de la paella. Cada any, l’organització atorga un reconeixement simbòlic a diferents persones per la seua implicació en el certamen, en l’organització de les diferents fases internacionals i  alhora per la seua important contribució en la tasca de promoció, difusió i dignificació de la recepta original del plat més universal dels valencians. Així, el consistori ha decidit nomenar ambaixadors del Concurs per a 2018 a Kenji Oya i Ulises Menezo, ambaixadors en Àsia; Armando Rodiel, ambaixador als EE.UU., Álex Cornejo, ambaixador a Perú i Vicent Aguilar, ambaixador a Costa Rica.

A l’acte han assistit els participants provinents de les diferents semifinals internacionals celebrades al llarg de l’any al Japó, EE.UU., Austràlia i Costa Rica, a més del guanyador de la primera semifinal digital del certamen i altres participants, de França, i concursants del Perú.

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, i el regidor titular del certamen, Vicent Baldoví, han estat els amfitrions. Els representants del consistori han obsequiat a cadascun d’ells amb un diploma acreditatiu i una làmina de l’artista suecà, Manel Baixauli, al·legòrica d’una escena als arrossars de Sueca.

Tot seguit, la màxima representant del consistori ha rebut en privat a l’alcalde de la ciutat japonesa de Kikuchi, Minoru Egashira, una ciutat arrossera de la prefectura de Kumamoto que ha iniciat relacions amb Sueca a través del certament gastronòmic. Ambdós han intercanviat també obsequis.

En finalitzar l’acte, els participants s’han desplaçat fins al Passeig de l’Estació, l’emblemàtic parc de Sueca que acollirà este diumenge la 57ª edició del certamen, per a presenciar una màster class impartida per  Jesús Melero, coordinador gastronòmic del Concurs, sobre l’elaboració de la paella valenciana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here