L’Asador Altamira d’Alaquàs cuina hui la millor paella del món en el 57 Concurs de Sueca

0
752
Els cuiners d'Alaquàs amb el 1er premi
Els cuiners d’Alaquàs amb el 1er premi
Picanterra la millor paella de la Comunitat
Picanterra la millor paella de la Comunitat

El 57 Concurs de Paella Valenciana de Sueca proclama vencedor a l’Asador Altamira, d’Alaquàs

  • Dos dels tres premis més importants del certamen gastronòmic degà a l’Estat espanyol recauen en la geografia valenciana

La Millor Paella Valenciana del Món 2017 es cuina a Alaquàs. L’Asador Altamira, un fidel participant del certamen, s’ha proclamat este diumenge 10 de setembre vencedor de la 57ª edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. El Restaurant, que porta més de vint anys participant en el popular esdeveniment gastronòmic, acumula diferents guardons en la història del mateix, entre ells un segon i un tercer premi i una classificació com la Millor Paella de la Comunitat Valenciana.

Els guanyadors han rebut el guardó dotat amb pergamí i 2.500 euros i patrocinat per l’empresa Jet Extramar, de mans de l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit. L’equip de cuina vencedor composat per Francisco Pardo i Pedro Fernández ha reconegut que el seu ha sigut un premi a la constància. “Portàvem anys darrere de l’or d’este certamen, ens ha costat però al final l’hem aconseguit” han afirmat els flamants vencedors i tot seguit, preguntats pels mitjans de comunicació han confessat el secret millor guardat: “ la qüestió és posar-li molta estima a l’elaboració de la paella i controlar molt bé l’ebullició del brou”.

La plata ha sigut atorgada al Restaurant l’Alqueria del Pou, de València, un establiment que, com a curiositat, compta entre el seu equip amb un suecà i que participava enguany per primera vegada al certamen. El portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha fet entrega del guardó al finalista, patrocinat per l’empresa Sada i valorat en 1.500 euros. Mentre, el bronze ha recaigut fora de les nostres fronteres, en el Restaurant La Lluna de València, de Costa Rica. El premi, patrocinat per l’empresa Sueca Express i valorat en 1.000 euros, ha sigut lliurat pel regidor responsable del certamen, Vicent Baldoví.

Els premis es feien públics després d’una llarga i complicada deliberació del jurat. En esta ocasió, el comité de jutges  ha estat presidit per Núria Sanz, vicepresidenta d’AVERF, de l’Arrosseria l’Estibador i format per Hugo Bernal, director general de Rational Ibérica; Juan José Carbonell, secretari general de la Federació d’Oci, Turisme, i Joc de la Comunitat Valenciana, Fotur; Carlos Gómez-Senent, professor de la Xarxa de Centre de Turisme CDT; Raul Magraner, del Restaurant Bonaire (El Palmar); Frank Rodino – Vives, de Paella for the World Foundation; Valentín Rodríguez, de Compass Group i un Estrella Michelin, l’experienciat cap de cuina Óscar Torrijos.

Un total de 40 participants s’han disputat el títol en esta 57ª edició, en què l’organització s’ha vist abocada a augmentar les places de concursants, vist el creixent interés en formar-ne part d’esta prestigiosa competició gastronòmica que és, ni més ni menys, la més antiga de tot l’Estat espanyol. La llarga i consolidada història del certamen, així com la seua enorme projecció internacional, avala el prestigi del guardó que és un vertader revulsiu i comporta un important valor d’afegit al saber fer del restaurant guanyador.

Amb això, totes les mirades es posaven hui a Sueca. El certamen gastronòmic, que ha despertat novament un gran interés mediàtic i ha sigut cobert en directe pels principals canals de televisió a nivell nacional, es supera any rere any, congregant en cada edició un major nombre de públic i participants. Pel Passeig de l’Estació, l’escenari que acull la competició gastronòmica, han desfilat hui una multitud de gent curiosa, veïns de Sueca i visitants, que s’han acostat per viure en primera persona l’espectacle. A l’acte ha assistit també una important representació de la corporació municipal acompanyada per la Festera Major de Sueca, Maria Viñoles, i la seua Cort d’Honor. Així mateix, entre les autoritats convidades, destacava la presència del president de les Corts Valencianes, Enric Morera; la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó; els diputats provincials per Compromís Xavier Rius, Josep Bort i Pilar Moncho i la diputada provincial per Cs’, Mamen Peris; a més d’un nombre important d’alcaldes i regidors de les localitats veïnes de la comarca.

Seguint  amb el capítol de premis, els japonesos del Restaurant Anocado, guanyadors de la semifinal internacional celebrada enguany al Japó, s’han emportat el premi a la Millor Paella Estrangera, patrocinat per Estrella Galicia i lliurat per l’alcalde de la ciutat japonesa de Kikuchi, Minoru Egashira. Pel que fa a la Millor Paella cuinada a Nivell Autonòmic, el Restaurant Picanterra de la localitat veïna de Cullera, que acumula dos segons premis, ha estat el triomfador en esta secció patrocinada per Bodegas Bocopa. En este cas han lliurat el premi Eva Mittermuller, en representació de Bodegas Bocopa i el president de les Corts Valencianes. I el premi local, ha caigut en mans del Restaurant Rodasoques. El premi a la Millor Paella cuinada per un restaurant de Sueca atorgat per la Diputada Provincial de Turisme, Pilar Moncho, està patrocinat pel patronat de Turisme de la Diputació de València, València Turisme i guardonat amb un cap de setmana per a dos persones a l’Hotel Els Arenals de Sagunt amb visita a la ciutat.

Els 5 accéssits, patrocinats per Makro i lliurats per la vicepresidenta de la Diputació de València Maria Josep Amigó han recaigut en La Garrofera, de Serra; I Love Paella Catering, d’Hernani: Simply Spanish Tapas, de Melbourne (Austràlia); Gringo Paella, de Preston (Austràlia) i Social Paella Catering, Los Ángeles, qui va aconseguir l’or a la semifinal celebrada enguany als EE.UU.

“Este certamen és un vertader ambaixador de l’amistat, de la germanor i la unió entre pobles, uns valors que certament ens són molt precisos, ara més que mai. Estem convençuts que la paella és un símbol de tot això” ha afirmat l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, després de donar la benvinguda a tots els assistents a l’acte i ha continuat “al capdavall, el més important que fem amb este certamen és exportar un sentiment que totes les valencianes i els valencians portem molt endins, amb el nom de Sueca que va unit indiscutiblement al del Concurs”. En la mateixa línia s’ha referit el regidor titular del certamen, Vicent Baldoví, qui ha volgut fer menció especial al sentit homenatge del Concurs a l’artista suecà i fill predilecte de la ciutat, Conrado Meseguer, qui va morir a principi de 2017.

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, qui s’ha referit  a Sueca com a la capital del món de la paella valenciana, ha reconegut també el plat protagonista del certamen suecà com el millor distintiu de la identitat, la idiosincràsia, el turisme i la cultura dels valencians. “Tot es pot arreglar al voltant d’una bona paella” ha finalitzat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here