Alzira ampliarà l’antic Museu faller que albergarà una selecció de ninots indultats

0
1037
La sala museística actual
La sala museística actual

junta fallera sala A.Martijunta fallera seu novajunta fallera seu presidenciaLa remodelació del museu començarà en breu per acabar-la en març

La JLF disposa de la 2ª planta de La Parrilla amb uns modernes instal.lacions de 400 m2

Alzira ha inaugurat hui les noves dependències de la Junta Local Fallera en la segona planta de La Parrilla i començarà en la tardor l’ampliació de l’antic museu ubicat en una planta baixa del carrer Major Santa Maria que mostrarà una selecció dels ninots indultats de les distintes categories.

Fins ara es trobaven repartits els ninots entre La Parilla i l’antic espai que era insuficient per albergar tots els acumulats durant els últims anys en compartir les instal.lacions amb una sala i despatxos utilitzats per la directiva de la JLF. Un reglament regularà els ninots que s’incorporaran al futur espai museístic donat que no s’emmagatzemaran la totalitat dels indultats. Les obres començaran en breu perquè el futur museu siga una realitat en març de 2018.

Sala d’audiovisuals

La regidora de Festes, Isabel Aguilar ha explicat hui a Riberaexpress que el visitant del nou Museu Faller podrà conèixer mitjançant audiovisuals la història de les les falles, també de la indumentària fallera, com sona una mascletà i fins i tot com es fa un monument; «serà un museu de veres», després de reconèixer que el museu actual «resulta prou incomplet», després de mostrar la seua satisfacció davant les modernes instal.lacions que a partir de hui gaudixen els directius de la JLF.

El president de les falles alzirenyes Jaume Bohigues ha manfiestat que la nova seu «dignifica a les falles d’Alzira i a la JLF», una planta d’uns 400 m2 de superfície que conta amb una sala de reunions i d’actes, anomenada Agustin Martí, del despatx per a la presidència i d’una ampla sala que alberga 8 taules per a ser utilitzades per les altres tantes àrees en que està distribuïda la direcció de la junta local.

L’equip de govern local té previst en esta legislatura fer el museu de la Setmana Santa i reconeix haver abandonat la idea inicial de fer un Museu de la Festa on es mostraren totes les festes locals.

Riberaexpress 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here