Satisfacció a Guadassuar per la implicació i participació de tot el poble en les Danses

0
1219

Guadassuar Danses 17Les Danses de Guadassuar, un estiu més de tradició viva La setmana de Danses es va presentar un any més a la localitat riberenca com les festes que tanquen les festivitats d’agost i de l’estiu a Guadassuar. Organitzades pels festers de Sant Roc i les festeres de l’Assumpció de 2017, conjuntament amb l’Ajuntament, els ‘carabassots’ i ‘carabassotes’ han viscut amb especial estima aquesta tradició que va ser, a més, declarada Festa d’Interés Turístic. Del 21 al 26 d’agost els guadassuarencs i guadassuarenques engalanaren els carrers i van gaudir de les seues festes més particulars: les Danses.

“La setmana de Danses és la setmana més esperada per tots els carabassots i carabassotes. Són úniques i formen part de la idiosincràsia d’aquest poble”, va declarar Salvador Montañana, alcalde de Guadassuar. Aquest any ‘les dansaes’ van començar el dilluns al carrer Sant Roc i Verge del Rosari, passant pel carrer Ausiàs March, l’Ermita, Joan XXIII, Crist de la Penya i finalitzant al carrer Major el dissabte.

Tots aquests dies amb la participació especial dels veïns i veïnes, músics, balladors i balladores, així com dels caps de dansa, que en aquesta edició, a banda dels familiars i quintes, han comptat amb la presència de Casto Millàn, antic professor de l’IES Guadassuar, el perruquer Paco ‘Cháfer’ i la Consellera de Medi Ambient de la Generalitat, Elena Cebrián. “És un honor per a mi estar ací.

Sóc forastera, de València ciutat, mai havia sentit parlar de les Danses fins que em vàreu convidar i m’heu fet sentir com si fóra d’ací. Estic molt orgullosa. Faré el que estiga en la meua mà per tal que aquesta festa es conega més”, va declarar la Consellera dirigint-se al poble de Guadassuar. En finalitzar la programació de Danses, el regidor de Cultura i Festes, Ferran Barberà, també va valorar molt positivament l’edició d’aquest any: “Estem molt contents per la participació i implicació de tot el poble. Això és el que fa que aquesta festa siga única com és”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here