Alzira obliga als titulars d’animals perillosos a obtindre una llicència municipal

0
906
Gossos de la raça Doberman
Gossos de la raça Doberman

L’Ajuntament d’Alzira ha iniciat en els últims mesos un Registre Municipal d’Animals Perillosos exigint als titulars que deuen obtindre la pertinent llicència administrativa. Una llicència que és personal i intransferible, a més d’obligatòria i que sols es concedirá a les persones majors d’edat que vullguen tindre un gos potencialment perillós.

El departament municipal de Sanitat ha concedit fins ara, un centenar de llicències, però sembla que a Alzira hi hauran més de 300 animals perillosos segons el Registre Informàtic Valencià d’identificació d’animals (RIVIA) de la Generalitat.

L’Ajuntament ha enviat, recentment, les pertinents cartes informatives on explica la documentació que deuen aportar els titulars per obtindre la llicència municipal. Així han d’acreditar que tenen una assegurança de responsabiltiat civil, amb una cobertura no inferior a 120.000 euros, també un certificat de penals i una declaració jurada de no haver sigut sancionat per infraccions greus o molt greus, entre altres.

Hi han una quinzena de races considerades potencialment perilloses, entre elles el doberman, el dogo de Burdeos i el argentino, el mastin napolitano, a més del pit bull i rotweiler entre altres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here