Alzira disposarà el pròxim any d’una brigada forestal per netejar les muntanyes a l’hivern

0
640
Camp abandonat a les rodalies de la Murta
Camp abandonat a les rodalies de la Murta
Jornalers netejant la Muntanyeta
Jornalers netejant la Muntanyeta

Murta camp abandonat 2 Murta camp abandonat 1 Murta camp abandonat

La Murta és un polvorí per l’abandonament de parcel.les cultivades

Carrasques i oliveres deuen sustituir els pins blancs

Pep Carreres: El foc s’ha d’apagar a l’hivern

La regidoria de Medi Ambient d’Alzira preten que els pròxims pressupostos municipals destinen una partida per a poder contar amb «una brigada municipal forestal estable» en entendre el seu responsable Pep Carreres que «els focs s’apaguen a l’hivern».

Fins ara la única tasca de neteja de barrancs i zones pròximes a les muntanyes es fan en els dos mesos d’estiu les jornalers que subvenciona l’INEM. I per això demanarà als seus companys de govern que l’Ajuntaent destine recursos municipals en 2018 perquè «una brigada específica neteje les nostres muntanyes, al llarg de tot l’any».

D’altra banda Carreres, que és partidari de «canviar les actuals polítiques forestals», considera que entre les tasques de prevenció «cal anar sustituïnt de forma progressiva el pí blanc per carrasques, oliveres i altres espècies autòctones».

Abandonament de parcel.les

Des del Consell Agrari i fins i tot l’Associació Amics de la Murta han denunciat la mancança de neteja que pateix els voltants de la finca municipal de la Murta, amb l’abandonament de les parcel.les municipals cultivades de cítrics i fruiters, així com també de propietats particulars pròximes al nucli principal del paratge natural.

La brutícia existent en la zona «és com si haguera gasolina» manifesta a Riberaexpress el president  de l’Associació Amics de la Murta, Xavier Blasco, que denuncia el «perill manifest d’incendi existent, en estos moments la Murta és un autèntic polvorí».

Blasco reconeix l’interés mostrat per l’equip de govern local i per la conselleria de Medi Ambient davant les seues peticions, però lamenta «la lentitut de les administracions a l’hora de pendre mesures ràpides i efectives».

Pla integral per a la joia de la corona

Advertir que «la joia de la corona» com qualifica el paratge de la Murta requerix un pla específic, que sembla està en marxa davant el projecte d’un Pla Integral per a tota la vall que es troba en fase d’elaboració.

Perquè les actuacions siguen més efectives els Amics de la Murta reclamen una Fundació Municipal regida per un patronat on estiguen presents les diferents regidories i la societat civil, en entendre que el paratge «té la suficient importància perquè puga contar amb personal fixe tot l’any que el gestione».

Patrimoni de la Humanitat

Xavier Blasco considera que el alzirenys «no li hem donat mai la rel.levància que té este magnífic paratge, en altre poble seria ja Patrimoni de la Humanitat», mentre lamenta la «falta de civisme» d’alguns visitants; «recentment he vist fumar-se un porro i he tingut que recollir una bossa de colilles en la mateixa Creu del Cardenal».

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here