El primers arbres de l’Anell Verd d’Alzira es plantaran a la tardor en la Ruta del Colesterol

0
1104
Llit del Xúquer en Alzira
Llit del Xúquer en Alzira

IMG_1107 IMG_1122 IMG_1128 IMG_1132

Balcó al Xúquer
Balcó al Xúquer
Confluència del Casella amb el Barxeta on hi hau rà un mirador
Confluència del Casella amb el Barxeta
Hi haurà un port de piragües
Hi haurà un port de piragües

S’instal.laran dos miradors al Xúquer en la zona del malecó

Esta tardor es plantaran arbres en la Ruta del Colesterol i junt el riu en Tulell

També es reobrirà un antic port fluvial per a la pràctica del piragüisme 

L’Ajuntament d’Alzira projecta un Anell Verd que conecte el passeig fluvial amb el malecó, la Ruta del Colesterol a l’Avinguda de la Ribera i la Muntanyeta on ha previst dur endavant un ambiciós Pla d’Arbratge a partir de la pròxima tardor

Només finalitze l’estiu s’instalaran els primers arbres en els 2 km del carril destinats a vianants i bicicletes que unix Alzira amb Carcaixent. I tot seguit es plantaran especies característiques de bosc de ribera sustituint a la canya en la zona de la ciutat esportiva Jordi Martinez Aspar à la mateixa vorera del Xúquer. Allí mateix es recuperarà l’antic port fluvial gràcies al conveni suscrit entre el Club Piragüisme Alzira i l’Ajuntament, conveni que comporta, a més, la construcció d’un hangar per potenciar este esport.

El consistori espera l’autorització per escrit de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, després de rebre el vist i plau verbal d’este organisme per encetar el projecte la pròxima tardor.

Zona d’esplai a la pineda del malecó

Altra actuació prevista a l’Anell Verd serà en el malecó, front l’entrada de la ciutat per l’avinguda de la Hispanitat, on es troba la pineda que serà rehabilitada com a lloc d’esplai per als alzirenys, a l’estil de la Xopera d’Algemesí. En esta zona la regidoria de Medi Ambient ha previst ubicar dos miradors; el primer que farà també d’observatori davant possibles inundacions en la confluència dels barrancs Barxeta i Casella, i un segon en el lloc que unix este últim barranc amb el Xúquer.

La futura conexió de l’anell amb la Muntanyeta, tant des del Passeig Fluvial com des de la Ruta del Colesterol «es troba en fase d’estudi» segons el responsable de l’àrea municipal de Medi Ambient Pep Carreres.

Conexions amb la Via Verda i la Ruta de l’Aigua

L’Anell Verd serà un punt de partida per tal de conectar-lo amb la resta de la comarca com la Via Verda que començarà prompte entre La Barraca d’Aigües Vives i Benifairó, també amb Algemesí pel camí de Berca i pel futur carril ciclista i, a més, pel terme de  Guadassuar, enllaçaria amb la futura Ruta de l’Aigua que discorrirà junt el Canal Xúquer-Túria.

«El que pretenem és que Alzira dispose d’un pulmó verd als seus voltants que servisca, a més, com a zona de comunicació i esplai per a ciclistes i vianants», explica Carreres a Riberaexpress, tot just davant un dels miradors del Xúquer.

«Este projecte explica a la perfecció el canvi de model de ciutat que ha dissenyat el govern local», segons el responsable de Medi Ambient, un model destinat a «potenciar les comunicacions amb les poblacions veïnes de forma alternativa».

Riberaexpress

Passeig fluvial
Passeig fluvial

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here