El Museu Arqueològic de Cullera entra en la xarxa de Museus Iberoamericans de 13 països

0
497

- Facebook: https://www.facebook.com/DiegoMorenoUnMundoPorConocer - Blog: http://www.unmundoporconocer.com/ - Portafolio: http://portfolio.unmundoporconocer.com/ - Instagram: http://instagram.com/unmundoporconocer/ - 500px: http://500px.com/DiegoMorenoDelgado - Tumblr: http://diegomorde.tumblr.com/ - Twitter(@diegomorde): https://twitter.com/diegomorde

El Museu d’Història i Arqueologia de Cullera s’impulsa al panorama internacional

El Museu Municipal d’Història i Arqueologia de Cullera ha millorat la seua visibilitat a escala internacional en entrar a formar part del Registre de Museus Iberoamericans impulsat pel Ministeri de Cultura.

La iniciativa consta d’una plataforma digital que, mitjançant fitxes individuals, oferix informació de museus dels 13 països (Argentina, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Equador, Espanya, Mèxic, Nicaragua, Paraguai, Perú, Portugal i Uruguai) vinculats al Programa Ibermuseos. En el cas d’Espanya, s’han inclòs fitxes informatives de 1.600 museus, entre els quals s’inclou el de la localitat riberenca.

En entrar a formar part d’esta xarxa, el Museu d’Història i Arqueologia de Cullera aconseguix millorar enormement la seua visibilitat de cara a possibles visitants. Des que el centre es va incloure en el Directori de Museus d’Espanya fa dos anys, es va apreciar una major presència social i cultural en l’àmbit nacional. Amb este nou pas, la repercussió del museu anirà més enllà i s’expandirà per Iberoamèrica.

«Molts dels turistes que visiten Cullera planifiquen les seues activitats prèviament per internet. En aconseguir més visibilitat en línia per al museu gràcies a este registre, més gent ho tindrà en compte en els seus plans i açò permetrà augmentar les visites», explica la regidora de Patrimoni Històric Amparo Jover.

El fet que siguen més fàcils de localitzar en línia també ajuda al fet que el centre cultural tinga més presència en el camp professional arqueològic. Açò ajuda a aconseguir una major implicació de tècnics o experts d’este àmbit en les activitats del museu.

Un altre dels grans avantatges que aporta entrar a formar part del Registre de Museus Iberoamericans és la comunicació directa que oferix amb els més de 7.000 museus dels 13 països diferents inclosos en la xarxa. S’oferix la possibilitat de crear xarxes professionals que al seu torn poden impulsar aliances entre museus i estratègies comunes per al benefici de tots els implicats.


Contingut de les fitxes informatives

La informació proporcionada en les fitxes de la plataforma digital permet acostar el Museu d’Història i Arqueologia de Cullera als usuaris de la xarxa. Concretament, dades d’utilitat com la localització, informació de contacte, tipus de col·leccions que el museu oferix i altres dades d’interés.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here