La tornada al cole costarà a setembre un 7% mes que en 2016

0
486

Col.legi Xuquer alumnes i mestresEl cost de la volta al col·legi puja un 7 % respecte a l’any passat i suposarà una mitjana de 178 euros per alumne escolaritzat en un centre públic, de 591 euros per als concertats i 1.640 euros si s’opta per un centre privat, segons un informe de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana (UCCV).

Uniformes, material, menjador, llibres i transport són els principals conceptes que configuren el gasto de la volta al col·le per al pròxim curs acadèmic. A més, a estes quantitats cal afegir el cost dels llibres si no es participa en Xarxa Llibres, 300 euros de mitja ja que poden variar en funció del curs escolar que es realitze, i el cost del transport escolar si es requerix, uns 130 euros de mitja. En el cas del col·legi públic els gastos que en principi cal afrontar són el material escolar, i si és el cas el servici de menjador escolar.

Si el col·legi és concertat a estos gastos cal afegir habitualment el pagament de l’uniforme, que oscil·la al voltant de 387 euros. Ací s’inclou a més de l’uniforme, el xandall del col·legi i si és el cas els pitets, ja que en molts casos s’adquirixen dos.

A més, si el col·legi és privat la xifra ascendix als més de 1.600 euros el primer mes, ja que cal abonar a més la mensualitat, el transport, menjador i segurs. Respecte d’això, el secretari de la Unió de Consumidors, Vicente Inglada, considera que es la pujada és «mínima» respecte a l’any passat, i destaca «el estalvi importante» que ha suposat per a les famílies «la millor gestión» per part de la conselleria d’Educació del programa Xarxa Llibres.»

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here