CMPlastik presenta davant la UE la Planta de Residus que projecta instal.lar a Alzira

0
655
El parc empresarial d'Alzira
El parc empresarial d’Alzira
Dirigents de CMPlastik s'han reunit amb l'alcalde
Dirigents de CMPlastik s’han reunit amb l’alcalde

Necessitarà 500.000 tones de palla d’arròs anuals a ple rendiment

La instal.lació donarà treball a un centenar de persones

La UE finançarà el 75% de la inversió que serà de 2,5 milions

La gerència de l’empresa CMPlastik, ubicada a Carlet, presentarà davant la Unió Europea, a primers de setembre, el projecte d’una planta de residus sòlids urbans i de palla d’arròs per aconseguir la subvenció del 75% del pressupost xifrat en 2,5 milions d’euros.

Una iniciativa sostenible que s’ajusta al programa LIFE, un instrument financer de la UE dedicat, exclusivament, a projectes relacionats amb el medi ambient i el clima.

99% de possibilitats

El gerent de CMPlastik, Carlos Martinez, ha assegurat a Riberaexpress que «tenim el 99% de possibilitats» de ser aprovat el projecte a finals d’enguany. «Europa mira que siga un producte reial que estiga ja en el mercat i que es puga replicar en altre pais», explica Martinez després de comunicar a l’alcalde Diego Gómez la voluntat de construir la planta en el Parc Empresarial El Pla d’Alzira.

Necessiten una parcel.la de 20.000 m2 que en els inicis donaria treball a uns 60 empleats per arribar al centenar quan estiga a ple rendiment «en un termini de 5 o 6 anys». L’elecció d’El Pla l’argumenta esta empresa riberenca en estar «ben comunicat» i «davant la proximitat de l’abocador de Guadassuar.

Barreja de palla i residus plàstics

Els productes que fabricarà la futura planta barrejan el 70% de residus plàstics i el 30% de palla d’arròs estan relacionats amb el mobiliari urbà, palets, parcs infantils i rotondes entre d’altres. Martinez resalta que la palla de l’arròs «li dona rigidesa a les peces» i així esta fibra vegetal pot «sustituir també a la fibra de vidre utilitzada en piscines i barcos per exemple».

Economia circular

Carlos Martinez que es mostra entusiasmat amb esta important iniciativa assegura que la planta d’Alzira es convertirà en «l’única planta europea d’economia circular», al aprofitar directament els residus i convertir-los, tot seguit, en un producte útil.

La futura instal.lació pot resoldre en pocs anys la problemàtica mediambiental que suposa la crema de la palla de l’arròs a l’entorn de l’Albufera, segons Martinez en cinc anys podria necessitar-se «el 50% del milió de tones de palla generades l’any passat», dependrà de la demanda que hi haja.

El principal problema sembla ser l’emmagatzematge de tantes tones, però des de CMPlastik confien en que les administracions siguen «sensibles» i «presten la seua col.laboració» amb este innovador projecte mediambiental que pot ser aprovat, per la Unió Europea en un termini de tres mesos.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here