Carlet recupera el trinquet amb l’ajuda de la Diputació

0
764
  • Carlet trinquet diputacióL’ajuntament del municipi de la Ribera Alta compra aquest espai emblemàtic amb l’ajuda de la corporació de 171.753 euros
  • Jorge Rodríguez: “Gràcies als plans de la Diputació, podem posar en valor edificis tan emblemàtics i representatius com el trinquet de Carlet”

Reobrir el trinquet de Carlet no solament implica el suport a l’esport autòcton, sinó la recuperació de la cultura i el patrimoni històric dels municipis valencians. Gràcies a l’ajuda de la Corporació provincial, l’ajuntament de Carlet ha adquirit aquest emblemàtic espai, que es troba en desús, per a recuperar la reputació que va tindre en el passat.

“Gràcies als plans de la Diputació, podem posar en valor edificis tan emblemàtics i representatius com el trinquet de Carlet i retornar-li tota la seua esplendor en aquesta zona de tradició de pilotaris”, ha manifestat el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, recordant jugadors històrics del municipi com Roget i Xatet II. Rodríguez ha emfatitzat el compromís de l’ens provincial per recolzar el joc de les ‘tres parets’, sobretot en la comarca de la Ribera Alta com “un dels referents de la pilota valenciana”.

La compra d’aquest espai, que passarà a ser de titularitat municipal, va ser un dels projectes més destacats aprovats en el ple de Diputació de València el passat més juliol de 2017, amb un pressupost de 171.753 euros.

El renovat pla d’obres i serveis en els municipis

Aquesta actuació en la localitat de Carlet ha sigut possible a través del renovat Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) de la Diputació de València. En total, la inversió de la Corporació provincial en les comarques valencianes serà de 33 milions d’euros per als ajuntaments i un milió d’euros per a les mancomunitats.

Aquest programa –abans anomenat PPOS– ha sigut presentat per part de la corporació provincial amb modificacions encaminades a agilitar la concessió de les subvencions i simplificar els procediments d’aprovació de les obres en els municipis valencians. També implementa una nova fórmula per al repartiment de les ajudes, en la qual s’accentuen els criteris socials –la taxa d’atur, per exemple– o mediambientals, com el Pacte d’Alcaldies.

El president de la Diputació ha manifestat que en aquesta legislatura “el nostre propòsit és treballar colze a colze amb els ajuntaments i que tota la ciutadania dispose dels mateixos drets i serveis”. En paraules de Rodríguez, “la principal línia d’actuació del pla és l’autonomia financera dels municipis”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here