El piromusical de Sueca prepara un espectacle únic i pioner al món

0
518

Sueca Piromusical 17

  • L’espectacle pirotècnic, una de les cites ineludibles de la Fira i Festes de Sueca, homenatjarà la famosa “Ruta del bakalao” en la seua XVII edició

  • El prestigiós dj valencià, Victor Pérez, participarà en la música d’esta edició especial

És un dels majors reclams, cada any, de la Fira i Festes del municipi. L’espectacle piromusical de Sueca, que va nàixer l’any 2000 de la mà de la l’empresa pirotècnica RICASA i el consistori suecà, congrega cada any vora 20.000 persones entre el públic que acull l’Antoni Puchades, l’Estadi Municipal, i aquells espectadors que s’acomoden en els voltants de la instal·lació esportiva per visionar els focs artificials.

Este migdia s’ha presentat la propera edició que portarà per nom “Gran Piromusical”, al saló de plens de l’Ajuntament de Sueca. La cita, que comptarà també amb la col·laboració del patronat de Turisme de la Diputació de València,València Turisme, tindrà lloc el pròxim 9 de setembre.

L’alcaldessa, Raquel Tamarit, qui ha recordat que el piromusical ha pres fama en esta localitat i s’ha exportat després als racons més recòndits del món, ha aprofitat l’ocasió per reivindicar que Sueca ha estat la pionera, tot assegurant que “des d’ací, des del cor de la Ribera Baixa, el piromusical de Ricardo Caballer S.A. s’ha consolidat com un dels productes pirotècnics més esperat i amb major afluència de públic allà on dispara”.

Si la gent ens coneix als suecans arreu del món és sobretot per tres dels esdeveniments que acull el nostre poble: El Piromusical, el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca i la Mostra Internacional de Mim” ha afirmat la màxima representant del consistori.

L’organització ha promés un vertader xou per a esta XVII edició, un espectacle que escaparà del seu format tradicional segons ha apuntat el regidor de Festes, Pau Roselló. El repte és major en cada edició, “mantenir i superar el nivell d’un esdeveniment que ha assolit un èxit rotund en totes les seues darreres edicions és, si més no, complicat, no obstant confiem plenament amb el saber fer de la pirotècnia RICASA que aconsegueix sorprendre’ns sempre” ha apuntat el titular de Festes.

Roselló ha avançat que enguany s’ampliarà novament l’aforament per tal de donar resposta al continuu augment de la demanda per assistir-hi. Així, es disposarà de vora 3.000 cadires més en pista per aquells que vulguen gaudir de l’espectacle còmodament.

Ricardo Caballer, gerent i dissenyador de RICASA, ha explicat que allò que ha inspirat el nou muntatge és la idea de trencar l’estigma que acompanya a la Ruta del Bakalao i barrejar la música de qualitat, que en el seu dia va sonar fort a Sueca, una música nova i avantguardista per a l’època amb la pirotècnia, una avantguarda a nivell mundial, creant un nou concepte de piromusical.

Caballer, qui ha agraït la confiança al consistori després de reconéixer que és a Sueca on s’ha criat a nivell pirotècnic, ha avançat que l’espectacle comptarà amb vora nou minuts extra en què els focs artificials es dispararan al ritme d’alguns dels temes més representatius de la Ruta del Bakalao. Així, durant vora mitja hora, es dispararan 1.000 quilos de pólvora, un 25% més que en la darrera edició, que farà vibrar al públic junt amb els 100.000 W de so. Caballer ha estat acompanyat per Daniel Claver, coordinador del piromusical a Sueca, qui ha recordat com ha crescut l’espectacle, en tots els sentits, des dels seus inicis.

L’acte ha comptat també amb la participació de Victor Pérez, dj. i president de la Federació d’Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries (FOTUR) que recolzarà la iniciativa. El dj. Valencià, que recorre mig món amb la seua música per països com ara Alemanya, Argentina, República Dominicana, Noruega, o Mèxic i que produeix per als millors segells i artistes del món sencer com ara Bob Sinclar, Robbie Rivera, Pacha Records, etc., serà el responsable de posar la música a este edició especial que pretén ser tot un autèntic homenatge a les sales llegendàries dels 90 com ara Barraca, Puzzle, Chocolate, The Face, Spook, etc. Com a novetat també, les portes s’obriran a partir de les 19:30 hores i en este temps d’espera fins a les 23:00 hores, quan s’iniciarà l’espectacle, sonarà música ambient a càrrec de dj’s locals, amb sessions remember i música actual, tot acompanyat pels efectes visuals de l’empresa valenciana VFV grupo, que treballa també en altres esdeveniments de renom, entre d’altres, als festivals Arenal Sound, MareNostrum, Medusa Beach i a les millors sales d’Eivissa. La festa continuarà també en finalitzar els focs artificials amb més música.

Entre les sorpreses, s’ha confirmat també la col·laboració especial del conegut discjòquei Ximo Bayo. A més a més, per primera vegada, es disposarà d’un servei de barra, amb entrepans, gossets i hamburgueses per a sopar, begudes i copes.

És una cosa única, singular, molt nostra i es pot fer a altres llocs, però el de Sueca té alguna cosa especial. La pantalla sobre la que es projecta este espectacle és la partida, els nostres arrossars, plenament a fosques per la nit, això fa que tot el protagonisme recaiga sobre els focs i la música” ha apuntat la diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho, qui ha assegurat que este esdeveniment és un aparador extraordinari del nostre territori, per la seua singularitat al reunir dos elements genuïns dels valencians: la pirotècnia i la música.

Aforament gratuït i venda d’entrades

L’aforament comptarà amb 5.000 localitats gratuïtes d’entrada lliure, sense seient. D’altra banda, per aquells que s’estimen gaudir còmodament de l’espectacle, les entrades per accedir a la zona de grades i cadires es posaran a la venda al públic no resident a Sueca, a partir del pròxim dilluns, 7 d’agost, a la plataforma www.notikumi.com, per 5 euros. Els veïns residents a Sueca, podran adquirir-les per 2 euros a partir del pròxim dijous, 24 d’agost, a la Tourist Info (Mercat Municipal La Plaça), en horari de 10:00 a 14:00 hores, de dilluns a dissabte, i al punt d’informació turística de la platja de Les Palmeres, en horari de 10:00 a 14:00 hores i de 17:00 a 21:00 hores, de dilluns a diumenge (màxim dos tiquets per persona i caldrà identificar-se amb el DNI per comprovar la residència a Sueca).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here