Alzira informa sobre prevenció d’incendis als veïns de Valletes de Bru i Valletes de Gallo

0
546

incendis reunions alzira

Esta setmana han tingut lloc dos reunions informatives en matèria de prevenció d’incendis, dimecres a la zona de Valletes de Bru i dijous a la de Valletes de Gallo.

Estes reunions formen part de les iniciatives formatives que estan impulsant-se des de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira per tal de previndre incendis forestals, i que tindran continuïtat la propera setmana en les diverses urbanitzacions del terme municipal.

Les reunions són personalitzades, ja que la problemàtica en cada urbanització és diferent, i és necessari l’anàlisi particular de les circumstàncies en què es desenvoluparia un possible incendi forestal en cada nucli poblacional, per a plantejar les possibles respostes que ha d’adoptar cada veí.

Pep Carreres, responsable de Medi Ambient, ha manifestat: “Alzira està declarat municipi d’alt risc d’incendi forestal, i després de molts anys d’inversions en extinció d’incendis en l’àmbit autonòmic, és hora d’abordar ja la prevenció, començant per la formació i informació dels veïns, i tenint continuïtat en la creació i manteniment d’infraestructures com faixes auxiliars, hidrants, senyalètica i treballs de selvicultura, en què hi ha una carència quasi absoluta en la pràctica totalitat de municipis”.

Estes actuacions, tant de formació com de creació d’infraestructures, en paraules del responsable alzireny, “han de tindre continuïtat durant tots els anys, i això significa una dotació pressupostària específica per a la prevenció d’incendis, les inversions de la qual poden tindre connexió amb l’aprofitament de la biomassa com a font d’energia i la creació d’ocupació”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here