La urbanització de Sant Blai de Carcaixent es converteix en un espai d’art

0
657
Carcaixent Sant Blas espai d,artEl divendres es va inaugurar la mostra d’art efímer que es podrà visitar durant tot el mes d’agost

Els veïns i veïnes de la urbanització Sant Blai, coincidint amb les seues festes, han organitzat la primera edició de l’exposició «Sant Blai Espai d’Art», una mostra d’intervencions efímeres consistent en instal·lacions creatives en espais públics i zones comunes a l’aire lliure de la urbanització. El divendres, els artistes seleccionats van presentar al públic les seues obres en un acte que va comptar amb la presència de la regidora de cultura, Desirée Palma. Al final de les festes al mes d’agost es farà públic el premi de la votació popular.

El jurat, format per 2 membres de la Junta Directiva, pels professors de la facultat de Belles Arts de la UPV Carlos Plasencia i Vicent Guerola i pel dissenyador digital Paco Belmar, va avaluar les propostes i atenent a criteris d’adequació a l’espai, de realització tècnica, de durabilitat, de respecte amb l’entorn, innovació i originalitat de les obres, va considerar que s’instal·laren en els espais comuns a l’aire lliure de la urbanització les següents obres:» Insecto jugando con el viento», de Lamberto Tudela Casas (escultura cinètica construïda amb acer reciclat que roda amb la força del vent), «Ángel cogido a la tierra» i «La belleza perdida», de Miguel Ángel José (dues figures femenines a tamany real fetes de tela metàl·lica ensamblada), «Ceràmica Terrenal» de Rosa Anna Sánchis, paleontòloga de vocació que ha presentat un conjunt de fòssils trobats al llarg de les seues eixides per les i finalment, l’ obra «Són sols», mural de tela en tècnica patchwork, de Maria Teresa Cuello Vañó.

Com és habitual el ral·li humorístic va donar este divendres inici a les festes d’estiu 2017 de la urbanització Sant Blai. L’activitat, organitzada per un grup de joves veïns d’entre 18 i 20 anys, va mobilitzar més de 130 xiquets i xiquetes d’entre 3 i 20 anys amb un gran nombre d’activitats on tot el veïnat va estar implicat. El diumenge 30 va continuar el programa amb la ruta de senderisme «Del Camí del Realenc al Camí de la Font per la Senda dels bombers», que va comptar amb una interpretació del paisatge a càrrec del professor Vicent Ferrer, autor del llibre «Les muntanyes de Carcaixent». Durant els caps de setmana del mes d’agost continuaran les festes de la urbanització Sant Blai amb iniciatives que, com han explicat des de l’organització, sense deixar de costat l’aspecte lúdic, busquen aprofundir en la cohesió social i el coneixement de l’entorn per part dels veïns i veïnes com de tot aquell que vulga acostar-se a participar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here