Els suecans tornaren a encomanar-se als Benissants de la Pedra

0
550
Romeria a la Muntanyeta dels Sants
Romeria a la Muntanyeta dels Sants

La capital arrossera ha celebrat este cap de setmana la festivitat dels seus patrons, els Benissants de la Pedra. La Muntanyeta dels Sants de Sueca va tornar a lluir dissabte passat de gom a gom en la celebració. Com cada any, els suecans s’encomanaren a Abdó i Senén en este lloc tan emblemàtic, envoltats del verd dels camps d’arròs, perquè protegisquen la pròxima collita.

Un estiu més es repetia l’escena. Alguns amb el carro i l’haca i altres en romeria precediren els majorals, Iván Sendra, Tomás Vendrell, Àlex Rubio, Óscar Magraner, Carles Campanario i Arnau Martí. Els protagonistes de la festa feien arribada els últims, en el tractor, per assistir a la missa de campanya que es celebra a l’ermita dels Benissants de la Pedra.

L’acte va comptar amb la participació de l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, qui va assistir acompanyada d’una representació de la corporació municipal. També van participar la Festera Major de Sueca 2017, Maria Viñoles, acompanyada per una representació de la seua Cort d’Honor; la Començadoreta i les llauradoretes de la Mare de Deu de Sales i representants de diferents col·lectius i associacions del municipi. També un gran nombre de veïns i feligresos van voler acudir a esta commemoració centenària.

Al finalitzar l’eucaristia, molts dels participants van emprendre el camí de tornada per acompanyar els Benissants en el seu trasllat fins a l’Església de Sant Pere Apòstol.

Els actes en honor a Abdó i Senén van finalitzar este diumenge amb la celebració de la missa major i la processó general que tingué lloc pels carrers de costum.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here