Jornalers agrícoles milloraran les zones d’interés ambiental i ecoturístic de Sueca

0
461

Sueca trebllaldors agricoles27 treballadors agrícoles s’ocuparan de la millora de diferents zones d’interés ambiental i ecoturístic de Sueca amb les ajudes del SEPE

L’Ajuntament de Sueca s’adhereix a una nova edició d’este conveni per pal·liar la desocupació agrícola eventual en la població

Sueca, 28/07/2017

L’Ajuntament de Sueca s’ha acollit al programa impulsat pel Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) per fomentar l’ocupació en el sector agrícola en la temporada estival. En total es contractarà a 27 treballadors a jornada completa, 2 capatassos i 25 peons agrícoles.

La Direcció General del SEPE ha concedit al consistori suecà una subvenció de 75.622 euros per al desenvolupament d’este programa dirigit als treballadors desocupats afiliats al Sistema Especial Agrari integrat en el Règim General de la Seguretat Social. L’actuació tindrà un cost total de 78.622 euros i compta amb una aportació municipal de 3.000 €.

Els treballadors que han estat seleccionats, després de la valoració dels expedients presentats per part de la comissió de baremació, s’incorporaran a les seues labors el pròxim dimarts, 1 d’agost, i finalitzaran el contracte dos mesos després, el 30 de setembre. A diferència de l’any passat, en compte d’un mes enguany els contractes són de dos mesos de durada, el màxim permés pel programa.

Des del consistori, tant Isabel Jiménez, regidora titular de l’Àrea de Desenvolupament Local i Medi Ambient, com Salvador Campillo, regidor d’Agricultura i titular del Consell Agrari, coincideixen en assenyalar que, adherint-se a este programa, el consistori busca pal·liar la desocupació agrícola eventual, mitjançant projectes que puguen garantir als treballadors un complement de renda i contribuir alhora a una millora en les localitzacions d’interés ambiental i ecoturístic del municipi.

Els treballs a realitzar pel personal agrícola contractat estaran relacionats amb el desenvolupament rural, amb la conservació i desenvolupament del patrimoni forestal i amb el medi ambient. La seua tasca comportarà una sèrie d’actuacions per a garantir l’adequada conservació dels recursos naturals de l’àmbit d’actuació, especialment la vegetació i el paisatge, i alhora també la millora del paisatge i el seu aprofitament ecoturístic; atés que el sector posseeix un gran potencial a Sueca, on està començant a desenvolupar-se a través d’activitats promocionades des de la Tourist Info i el mateix consistori. Sobretot, els treballs es duran a terme, en quatre àmbits d’actuació, a l’emblemàtica Muntanyeta dels Sants, l’Assut de Sueca, el Bosc de Ribera i a la zona postdunar protegida de la Platja de Motilla.

L’actuació suposarà la correcta gestió de la vegetació, amb reducció de les poblacions de les espècies no autòctones garantint, simultàniament, l’adequada conservació de les autòctones. Això implicarà treballs de gestió de la coberta vegetal (poda, desbrossat i reg) i treballs de la gestió de l’espai (tractament de restes de poda i residus i manteniment d’infraestructures).

La selecció d’estos treballadors s’ha realitzat a través del Servef i els candidats havien de complir amb una sèrie de requisits, entre ells, estar inscrits com a desocupats del Sistema Especial Agrari integrat en el Règim General de la Seguretat Social (SEA), acreditar la condició de treballador agrari i també evidenciar que almenys un mes dels treballs acreditats d’alta en el SEA s’ha realitzat en els nou mesos anteriors a la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here