Una verda pradera de gespa natural d’11.000 m2 envoltarà el monument al Xúquer

0
646

Monument xuquer i jardi 2 Monument xuquer i jardí 1 Monument xuquer i jardiSerà un gran espai sostenible per a gaudir de la natura i d’activitats lúdiques

Un pou de la zona regará el nou jardí i les zones verdes de Tulell

L’espai verd i el monu

El nou jardí envoltará l'escultura de Borrás
El nou jardí envoltará l’escultura de Borrás

ment al Xúquer seran inaugurats el 7 d’octubre

El govern d’Alzira preten potenciar els voltants del riu perquè la població visca un poc més cara al Xúquer i per això té previst fer una verda pradera d’11.000 m2 de superfície junt el passeig fluvial tot just al voltant del monument donat a l’Ajuntament per la família de l’escultor, l’algemesinenc Leonardo Borrás.

Serà un espai verd «sostenible», segons el regidor de Gestió Urbanística Fernando Pascual, perquè el consistori farà un pou a les seues rodalies per tal de regar amb aigua del Devastador no sols el futur jardí, sinò també les àrees ajardinades del sector Tulell i rodalies.

Estos dies es treballa amb el desbroçament de la zona i en la construcció de la tuberia destinada a regar, de forma sostenible, el jardí local de majors dimensions. Però l’Ajuntament té previst eliminar un total de 18.000 m2 de menuts jardins amb gespa natural, en els que repetarà els arbres, segons Pascual per fer «un important estalvi d’aigua i de cost econòmic» donat que es reguen amb aigua procedent de la planta Potabilitzadora de la Garrofera.

El responsable municipal considera molt adient la nova zona verda «perquè els alzirenys conten amb una zona d’oci on pendre el sol en hivern i gaudir, a més, d’activitats musicals i lúdiques».

L’equip de govern té previst inaugurar el jardí i el monument al Xúquer el pròxim 7 d’octubre dins dels actes programats per celebrar la Diada dels Valencians.

Monument de Borrás al curs plural del Xúquer

El nou monument al riu Xúquer, ubicat en el Passeig Fluvial d’Alzira, ocupa una superfície de 1.963 m2 amb un diàmetre de 50 m2.

El grup escultòric conta amb 10 pilars metàlics; un d’ells més alt de 14,50 metres i 900 mm de diàmetre i altres nou més menuts de diferents alçàries de 310 mm de diàmetre. Suports i cables metàlics entrellaçats soporten el relleu orogràfic del “Devastador”.

L’obra dissenyada per l’escultor Leonardo Borrás i l’arquitecte Josep Carrasco, tots dos d’Algemesí, es troba segons els seus autors, “a mitjan camí entre l’escultura i l’arquitectura” i “pretén representar el curs plural del riu i les seues repercusions”.

L’element vertical més alt “representa la força de l’home organitzat en un poble, capaç de convertir en excés, i la devastació dels pedreguers i enfangaments en terra productiva”.

Al voltant de la plataforma hi haurà gespa, simbolitzant el jardí en que es capaç de convertir el riu a la Ribera i una zona amb pedres, símbol de la devastació que produixen els seus desbordaments.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here