El Club de Surf Posidonia de Cullera una escola solidària

0
1805
Una xiqueta saharaui amb una valenciana aprenent surf
Una xiqueta saharaui amb una valenciana aprenent surf

saharauis cullera grup gran saharauis cullera xiquetes saharauis cullera grupet

Carlos Oliver i Moisés Talavera
Carlos Audivert i Moisés Talavera

saharauis surf cullera 1

Moisés Talavera i Carlos Audivert són els responsables del Club de Surf Posidonia de Cullera, l’únic d’estes característiques existent a la comarca i que funciona els 365 dies de l’any.

La seua raó de ser són les activitats aquàtiques amb el surf al capdavant de totes. Peró els alumnes de totes les edats que acodeixen a les instal.lacions de la platja del Marenyet poden aprendres d’altres esports molt relacionats amb el surf com el paddle, una tabla gran sobre la que els practicants fan rem. També poden fer skate, una modalitat de patinatge enfocada per a fer surf sobre l’asfalt. Moisés explica a Riberaexpress que «d’esta forma s’aprenen les tècniques del surf» i a més ensenyen altres modalitats com vela i wind-surf.

365 dies sobre les ones

Ara, durant els mesos estiuencs  conten amb 5 monitors que tenen una trentena d’alumnes de l’escola d’estiu. «Esta época servix per a iniciar-se, la majoria aprén en estiu i continua practicant a l’hivern», segons Carlos i Moisés que estan damunt les ones del Marenyet «els 365 dies de l’any».

A este club de surf que data de l’any 2010 venen alumnes de totes les edats procedents de Cullera, Alzira, Algemesí, Almussafes, Benifaió i fins i tot de València i d’altres municipis de l’Horta.

Fusió molt guai

Esta setmana contaren, de forma excepcional, amb un jove alumnat procedent dels camps de refugiats del Sahara. Una dotzena de xiquets i xiquetes que passen les vacances en Alzira i la comarca, gràcies a l’Associació d’Agermanament del Poble Saharaui; «s’ho passaren genial i això que no havien vist en sa vida una tabla de surf», comenta Moisés Talavera que afegix «ha sigut una experiència molt bona perquè els barrejarem amb els alumnes de l’Escola d’Estiu per poder interactuar i  trencar barreres, va ser una fusió molt guai».

Les famílies d’acollida i els dirigents de l’associació d’Alzira es troben «molt agraïts» davant la «solidaritat» mostrada per Carlos i Moisés en particular i per tot el Club de Surf Posidonia de Cullera en general.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here