Cullera arreplega més de 2.700 signatures contra les retallades en els consultoris

0
405

Cullera centre saludLes rúbriques mostren una enorme disconformitat popular amb l’actuació de Ribera Salud

El rebuig dels veïns de Cullera a les retallades en els consultoris sanitaris de la platja realitzats per Ribera Salud queden clars amb les 2.763 signatures que l’ajuntament ha arreplegat en el marc de la campanya municipal perquè l’empresa concessionària de la gestió sanitària en la comarca preste una millor atenció durant l’estiu en la zona costanera.

Amb esta acció conjunta de veïns i autoritats locals, els signants donen el seu suport a l’Ajuntament de Cullera i a la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana en demandar que el consultori de l’Oasi i el del Far amplien els seus horaris i tornen als de fa dos anys.

D’esta manera, s’exigix que l’Oasi oferisca atenció sanitària matins i vesprades, així com urgències el dissabte. En el cas del Far, s’han reduït a 2 les hores de consulta diàries, quan anteriorment s’oferia servici de 9.00 h a 15.00 h.

També reclamen que es reòbriga el consultori del Racó en les mateixes condicions que els anteriors, ja que porta dos anys tancat. Este centre mèdic és de gran importància a l’estiu a causa de la gran afluència de turistes en l’àrea i seguix tancat per segon any consecutiu malgrat que l’ajuntament ha invertit en el mateix per a adaptar-lo a les necessitats tècniques que li exigia Ribera Salut i que l’empresa va posar com a excusa per a tancar-lo.

Des de l’Ajuntament de Cullera i la Conselleria de Sanitat s’estan redoblant els esforços per a resoldre esta situació i es va formar un front comú amb els ajuntaments de Sueca i les EATIM del Perelló i el Mareny de Barraquetes en oposició al pla d’acció seguit per Ribera Salud.

En estes setmanes els veïns del Far han realitzat diverses mobilitzacions al costat de la seua alcaldessa pedània, Joana Mas, a les quals també es va sumar l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor. En elles exigien a Ribera Salud una prestació sanitària responsable que anteposara uns servicis bàsics als seus propis interessos mercantilistes. L’objectiu era demostrar com d’insuficients resultaven les escasses hores oferides pel consultori del Far i gràcies a este esforç van aconseguir que les consultes s’ampliaren de dos a cinc dies i van aconseguir que s’atengueren als no empadronats a Cullera.

Saturació del centre de salut

No obstant això, esta xicoteta ampliació es mostra sens dubte insuficient i no ha satisfet als veïns, tal com demostra la massiva recollida de signatures. De fet, el centre de salut principal de Cullera, el de la Diagonal del País Valencià, registra una saturació constant amb demores de més de tres hores d’atenció als pacients a causa de la major afluència com a conseqüència de la reducció horària en els consultoris de la costa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here