Salut de la Ribera detecta 61 casos de violència masclista durant el primer semestre

0
599

VIOLENCIA DE GENERE Dia InternacionalEl Departament de Salut de La Ribera detecta 61 casos de violència masclista en el primer semestre de 2017

Amb més de 4.000, La Ribera és el tercer departament de salut de la Comunitat Valenciana en nombre de dones cribades en el que portem d’any

Professionals de diferents àmbits laborals del Departament de la Salut de La Ribera han prestat la seua imatge per a realitzar una campanya contra la violència de gènere 

 El Departament de Salut de La Ribera ha detectat 61 casos de violència masclista en el primer semestre del 2017, dins de l’aplicació del programa de cribratge universal contra la violència de gènere de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. La detecció d’estos 61 casos positius de violència de gènere, en els quals s’ha produït maltractament físic, psíquic i/o sexual, ha estat fruit del treball de cribratge dut a terme pels professionals sanitaris de l’Hospital d’Alzira i dels centres d’Atenció Primària del Departament de Salut de La Ribera. Així, entre gener i juny de 2017, estos professionals han realitzat el qüestionari per detectar i registrar possibles casos de violència masclista a un total de 4.377 dones. Cal destacar que el de La Ribera s’està revelant com un dels departaments de salut més compromesos de la Comunitat Valenciana en la recerca activa de casos de violència de gènere. Així, La Ribera és el tercer departament de salut de la Comunitat Valenciana -després dels d’Elda i Dénia- en nombre de dones cribrades enguany.

Protocol de cribratge de violència de gènere L’objectiu del protocol de cribratge és fomentar la detecció precoç de casos de violència de gènere en dones majors de 14 anys ateses en centres de salut pels professionals sociosanitaris i actuar el més aviat possible. Després de la detecció d’un cas positiu, els professionals sanitaris dels centres de salut i serveis d’urgències hospitalàries, activen els protocols especialitzats amb què compta l’Administració per protegir les víctimes; això és, el Centre Dona 24 hores, els Serveis Socials, la Policia i la Guàrdia Civil. Segons ha destacat el director gerent del Departament de Salut de La Ribera, Dr. Javier Palau, «creiem que és obligació de les entitats sociosanitàries comprometre seriosament en la prevenció de la violència de gènere, ja que la violència exercida contra les dones constitueix, en primera instància, un atemptat contra la seua salut, i són precisament els professionals sanitaris, moltes vegades, els primers a poder detectar els casos de violència de gènere». El Departament de Salut de La Ribera compta, des de l’any 2016, amb una comissió interdisciplinària contra la violència de gènere, integrada per professionals de les Unitats de Salut Mental, Unitat de Conductes Addictives, Atenció Primària, Urgències, Comunicació, Recursos Humans i Direcció de Continuïtat Assistencial, així com per representants d’associacions de pacients de la comarca, de grups de debat per la igualtat i experts en temes de violència de gènere. Esta comissió té com a objectiu coordinar a nivell local accions i recursos en la lluita contra violència de gènere.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here