Pérez Galdós punt de partida d’Alzira Ciutat 30

0
1068
El carrer Pérez Galdós de nit
El carrer Pérez Galdós anit
Amada comerciant de Pérez Galdós
Amada comerciant de Pérez Galdós

perez galdos arbres totsPerez galdos arbres donesPerez Galdos arbres terrassa 2perez galdos arbres parella

Seguretat Ciutadana preten que tota Alzira siga Ciutat 30

Els treballadors són molt professionals atents i amables

El nou Pérez Galdós convida a passejar i mirar els escaparates

El carrer Benito Pérez Galdós mostra ja la seua nova fisonomia tot i que resten 9 dies per al termini de les obres que va iniciar l’1 de juny Aguas de Valencia per renovar les xarxes de clavegueram i d’aigua potable amb més de mig segle d’antiguitat.

La petició d’algú veï i comerciant, com és el cas d’Amada, gerent de «Peques», que els vehicles no puguen circular a més de 30 km/h serà atesa pel govern local cada dia més convençut que la capital de la Ribera deu unir-se a tantes altres ciutats 30. Que la calçada de 3,5 metres d’amplària estiga a al mateix nivell que les voreres constitueix certa preocupació per als veins de la zona i per als nombrosos vianants, tot i que bancs i arbres delimiten els llocs reservats per a vehicles i persones.

Cal circular més despaiet

La regidora de Seguretat Ciutadana Sara Garés veu molt necessària esta limitació «perquè al ser el carrer més accessible es concentraran més vianants i per això els vehicles deuran circular més despaiet». Garés ha revetlat a Riberaexpress que el seu departament està «estudiant limitar tota la ciutat a 30 km/h». Així Pérez Galdós serà el pioner i el que marcarà la línia a seguir de l’equip de govern en esta matèria davant el consens existent entre els tres partits que gestionen el consistori alzireny.

De les crítiques i reticències als elogis 

D’altra banda les serioses reticències inicials dels comerciants de la zona i de l’Associació Empresarial Alzira (AEA) al nou projecte de Pérez Galdós, sembla que han minvat de forma considerable; primer davant la rapidesa de les obres que han complit el termini establert de dos mesos i perquè durant els 60 dies la repercusió en les vendes ha sigut mínima en la majoria dels casos.

Així el portaveu dels comerciants d’este cèntric carrer, Rafa Gregori, manifestava a a este mitjà de comunicació estar «molt content amb el comportament de l’empresa i dels treballadors, hem d’agrair la rapidesa amb la que han treballat».

Pel que fa a les vendres durant esta primera part de l’estiu explicava este joier, «ni bé ni mal, la meua campanya és en l’hivern, tal vegada hagen baixa un poquet».

Ampliar la zona blava

Gregori considera que el «seu temor comença ara» davant les possibles dificultats que puguen trobar els clients a l’hora d’aparcar; «esper que l’Ajuntament ho faça bé, ampliant la zona blava a les rodalies i facilitant l’aparcament», sobre tot als clients d’altres municipis. I és que en la seua cartera «entre el 70% i el 80% són de pobles de la comarca,especialment de Corbera, Alabalat, Benicull, Polinyà i fins i tot tinc clients de Sueca i Cullera».

A Silvia de la firma «Elena Martinez» li ha cridat l’atenció «la rapidesa» amb la que s’ha fet el nou Pérez Galdós i minimitza les possibles pèrdues, «la baixada en les vendes ha sigut mínima» assegura.

Mirar els escaparates

La botiguera creu que el canvi «serà per a bé perquè ha quedat un carrer molt xulo que convida a la gent a passejar i a mirar els escaparates».

A poca distància en la mateixa vorera es troba la tenda «Peques» on Amada es desfà elogis pelque fa a l’obra; «la gent que està treballant és meravellosa, atents, amables, ajudant als vianants i molt ràpids, el meu home els ha convidat més d’una vegada a aigua i cocacola perquè han tingut que treballar amb temperatures molt elevades».

El nou carrer ens agrada a tots

Considera que el seu negoci haurà baixant un 30% les vendes, però la inversió la dona per ben empleada; «tenim l’esperança de recuperar-nos el més prompte possible, la veritat és que el carrer ens ha agradat a tots».

A més la regidoria de Serveis Públics té previst millorar l’enllumenat de Pérez Galdós durant «la primera setmana d’agost» segons el responsable de l’àrea Fernando Pascual.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here