El xiquet saharaui Nafi gaudix d’unes vacances en pau a l’Alcúdia

0
439

Alcudia xiquet saharaui 17Acte de recepció i benvinguda a Nafi de 9 anys , xiquet sahrauí acollit este estiu a l’Alcúdia

El passat divendres, 14 de juliol, l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, i la regidora de Cooperació i Solidaritat , Rosa Martínez, reberen a Nafi i la seua família d’acollida, Silvia Moya Ferrer, Ahmed Abderrahman i els seus dos fills, per donar-li la benvinguda i fer li entrega d’un detall com a record de la seua visita.

També assistiren Anabel Narro en representació d’ AMEL i Salek Jatri Elheja, sahrauí acollit durant varies temporades per les germanes Tere i Carmen Boronat. A més hi ha haver un altre retrobament amb Alhurria Moustapha Alamin, qui va viure durant uns anys a l’Alcúdia fins en fa 7, que tornà junt amb la seua família al Sàhara, i qui ara està passant una temporada a la localitat amb la família de Ramón Selva.

L’Alcúdia, a través de l’associació AMEL (Associació d’Amics i Amigues del poble saharauí de l’Alcúdia) és una de les localitats valencianes que participa en el programa de “Vacances en Pau”. Enguany han vingut a València 113 xiquets i xiquetes sahrauís per passar els mesos de juliol i agost amb famílies valencianes, un d’ells Nafi de 9 anys passarà l’estiu al nostre poble. amb la seua família d’acollida.

El projecte de “Vacances en Pau» a més d’oferir als menors l’oportunitat de gaudir d’un estiu diferent allunyats de les elevades temperatures que pateixen als campaments de refugiats, els permet sotmetre’s a revisions mèdiques,millorar la seua alimentació, així com establir forts llaços d’estima, culturals i personals amb les famílies que els acullen durant l’estiu.

La seua presencia també suposa una crida d’atenció a la nostra societat perquè tothom recorde que hi ha un problema sense resoldre al Sàhara.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here