Els socis del Club Amunt reivindiquen el reconeiximent institucional a la seua tasca

0
1009
Els assistents a l'homenatge hui a la Gallera
Els assistents a l’homenatge hui a la Gallera

IMG_1996 IMG_1995 IMG_1979 IMG_1967 IMG_1963IMG_1902 IMG_1904 IMG_1905 IMG_1906 IMG_1930 IMG_1931 IMG_2017

Club Amunt presidents

Club Amunt placa sant vicent gallera placa carrer GALLERA placa Carrer

Més de 100 socis de l’antic Club Amunt han participat hui en els diferents actes organitzat per a celebrar el 55 aniversari del que va ser «una escola de democràcia i d’associacionisme» segons Joan Llinares, actual director de la nova Oficina Anticorrupció de la Comunitat Valenciana.

Mostra fotogràfica i placa commemorativa

Els actes començaren a la una amb la inauguració d’una mostra fotogràfica de la història del club, continuà amb el descobriment d’una placa en el carrer Sant Vicent on va estar la seu durant 13 anys i finalitzà amb un dinar on es va retre homenatge als fundadors i presidents del que fora un reconegut moviment cultural juvenil durant el tardofranquisme.

Un dels que foren presidents, Josep Lluís Andrés recordà que el club va ser fundat «per fills universitaris d’alcaldes i regidors que manaren en el règim, en no agradar-los el món dels pares».

El primer dirigent Enrique Sifre explicà que «amb l’i.lusió d’uns joves d’aquella època ferem moltes i importants coses».

Reconeiximent 

Mentre Rafael Sanz reivindicà que «alguna corporació reconega la tasca del Club Amunt».

Per la seua part Josep Antoni Fluixà, que va sustituir al locutor José Luis Cañamero en la conducció de l’acte, recordà la fusió del Club Nosaltres amb el Club Amunt en els anys 70 quan «inicialment foren rivals irreconciliables». Fluixà tamb considerà que estes dos entitats junt la també desapareguda Associació Cultural Alzira «es mereixen un reconeiximent».

Del Duo Dinámico a la Nova Cançó

Juanito Maraca s’encarregà de ficar veu a les cançons i cantants que causaren furor en l’epoca com el Duo Dinámico, els Beatles i als representants de la nova cançó com Raimon i Lluis Llach, entre d’altres.

Ireis al cuartelillo

Algunes anécdotes recordaren aquells anys de repressió del franquisme; «si aparece alguna bandera o se pronuncia Pais Valenciano vais directos al cuartelillo», els amenava el comisari d’aleshores a Alzira als organitzadors d’aplecs i recitals d’Al Tall, Raimon i Lluís Llach que convertiren a Alzira en un punt de referència de l’incipient valencianisme en el que el llibreter desaparegut Vicent Silvestre va tindra una bona part de responsabilitat.

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez que entregà un obsequi als fundadors i un video que recull material fotogràfic i entrevistes als principals protagonistes del Club Amunt, realitzat per Ribera TV, tancaen este emotiu acte a la Gallera, testic principal de les nombroses activitats culturals, lúdiques i festives dels 30 anys que durà aquell important moviment juvenil alzireny.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here