Els advocats dels col.legis d’Alzira i Sueca es manifesten per una «Justícia gratuïta en condicions»

0
619
Advocats del col.legi d'Alzira este migdia
Advocats del col.legi d’Alzira este migdia

IMG_1156 IMG_1169 IMG_1174 IMG_1176

Lectura del manifest en Sueca
Lectura del manifest en Sueca

Temen la privatització del servei públic per ser incompatible «amb la mercantilització de la seua prestació»

Els professionals dels Col·legis d’Advocats d’Alzira i Sueca s’han manifestat aquest matí davant les respectives seus judicials per a reclamar «novament un Pacte d’Estat per la Justícia en la qual el Torn d’Ofici i la Justícia Gratuïta siguen tractats de forma rigorosa i realista». La presidenta de l’Associació Joves Advocats d’Alzira, Clara Real i Jesús Muñoz, degà dels lletrats col·legiats a Sueca, han estat els responsables de llegir un manifest en el qual ha significat que «no és comprensible que els reconeixements que en seu parlamentària es fan d’aquests serveis no siguen seguits d’actuacions efectives».

«Sol·licitem que s’aclarisca el marc normatiu per a evitar la inseguretat jurídica i les desigualtats existents, així com una major exigència econòmica de l’Estat en aquesta matèria, amb nivells d’inversió suficients que garantisquen la qualitat del servei i prestacions dignes als professionals que ho atenen», ha afegit.

Per al col·lectiu de lletrats, «la Justícia Gratuïta s’ha constituït com un servei públic essencial per a la defensa dels drets dels més desprotegits, garantint l’efectivitat dels principis constitucionals de llibertat, igualtat i accés a la justícia».

Aquesta concentració de Sueca coincident amb el 12 de juliol, Dia de la Justícia Gratuïta i Torn d’Ofici, s’emmarca dins d’una mobilització general dels col·legis d’advocats i el Consell General de l’Advocacia Espanyola.

«Denunciem les situacions d’inseguretat, marginació i exclusió de sectors de població necessitats de defensa i protecció», han manifestat, al mateix temps que han reiterat «la seua oposició a qualsevol iniciativa de privatització de la Justícia Gratuïta, sent incompatible la naturalesa d’aquest servei públic amb la mercantilització de la seua prestació».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here