Sanitat estudia accions legals contra Ribera Salud per no obrir els consultoris de Cullera i Sueca

0
452

Cullera protesta consultorisReunió d’alcaldes i regidors amb la directora general d’Alta Inspecció Sanitària Isabel González

Els alcaldes i regidors de Sanitat dels ajuntaments de Cullera i Sueca i els presidents de les EATIM del Mareny de Barraquetes i el Perelló han mantingut este matí una reunió a Cullera amb la directora general d’Alta Inspecció Sanitària de la Conselleria de Sanitat, Isabel González, per tal d’analitzar la situació actual dels consultoris de la costa de la Ribera Baixa davant la decisió unilateral de l’empresa concessionària del Departament de Salut, Ribera Salut, d’aplicar retallades a l’assistència sanitària en estes poblacions durant l’estiu.

Davant l’immobilisme de l’empresa, després d’haver estat requerida per la mateixa Conselleria per restablir els serveis, les poblacions afectades volem manifestar que:

1.- La Conselleria de Sanitat ens ha traslladat que estudia l’inici d’accions legals contra l’empresa concessionària per no complir el pla d’atenció sanitària durant l’estiu que el Govern valencià li ha exigit.

En este pla es requerix a l’empresa que en el cas de Cullera torne a obrir el consultori del Racó i amplie l’atenció a l’Oasi i el Far. En el cas del municipi de Sueca, que s’amplie el servei del Perelló a les vesprades i la reobertura de les urgències a més de tornar a posar en funcionament els consultoris de les Palmeres i el Mareny Blau en les condicions prèvies.

2.- La Conselleria de Sanitat inspeccionarà els consultoris per tal de comprovar si l’assistència sanitària que presten s’adequa a les necessitats de la població.

3.- Els ajuntaments i les EATIM sota signants iniciaran una recollida de firmes per tal de fer palesa la disconformitat ciutadana amb esta decisió de Ribera Salut, la qual atén únicament a criteris mercantilistes per damunt de l’obligació de l’empresa de garantir una assistència sanitària en condicions als desplaçats.

            Jordi Mayor              Raquel Tamarit                   Jordi Sanjaime                  Andrés Fernández         

        Alcalde de Cullera       Alcaldessa de Sueca        President EATIM M. Barraquetes   President EATIM El Perelló

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here