Carlet impulsa la creació de la taula pel riu Magre

0
801

Carlet taula MagreCarlet impulsa la creació de la taula pel riu Magre amb la participació de les poblacions riberenques del riu

La taula es constituix com una eina supramunicipal per a recuperar el riu i compta amb la participació de representants d’Alfarp, Llombai, Benimodo, L’Alcúdia, Guadassuar  i Carlet en la seua primera convocatòria.

Alcaldes i regidors d’Alfarp, Llombai, Benimodo , L’Alcúdia, Guadassuar i Carlet es reuniren dimarts a Carlet per tal d’establir una fulla de ruta per tal d’actuar de manera coordinada per a millorar l’estat del riu Magre. Una iniciativa que compta amb el suport d’altres ajuntaments com el Catadau o Algemesí que també estaven convocats a està reunió i que estan interessats en la millora d’este ecosistema que vertebra el territori part del territori de la Ribera.

En està primera taula es presentaren les diverses accions que s’estan realitzant a les distintes localitats per establir el full de ruta que de manera coordinada possibilite la millora del riu. Tot i que la responsabilitat sobre el riu recau en la Confederació, des dels Ajuntaments i des de la mateixa ciutadania es poden realitzar tasques que ajuden a garantir el bon estat i funcionament del riu.

En primer lloc, es planteja la possibilitat de realitzar tasques de neteja i eliminació de residus dels marges del riu al seu pas per les diferents localitats i recuperar el bosc de ribera característic d’este ecosistema, amb espècies autòctones de la Ribera del Xúquer per al qual caldrà realitzar el planter. Es per això, que es definiren les diferents zones de bosc de ribera existents per consolidar-lo i protegir-lo, controlant l’evolució i desenvolupament de la vegetació al·lòctona com són els canyars i eucaliptus.

D’altra banda, es va proposar la recuperació i ús de la senda fluvial, mitjançant la coordinació de les tasques a realitzar pels diversos ajuntaments. D’esta manera es podria recórrer de manera continuada  totes  les poblacions de la ribera del Magre i enllaçar-la amb altres rutes. Esta senda està connectada ara mateix amb les diverses localitats pels camins rurals d’ús principalment agrícola, tot i que ara mateix es troba interrompuda.

Els representants dels pobles i ciutats assistents assumiren  que cal una tasca de conscienciació social, que s’ha de realitzar també, adquirint una nova cultura de l’aigua que done importància al riu com a un ecosistema viu que  proporciona recursos més enllà de l’aigua. La taula del Magre es presentà així com a una ferramenta de coordinació supramunicipal capaç de generar estes inèrcies per este objectiu comú.
Diverses localitats s’han interessat ja en la seua participació en la següent cita que es produirà després de l’estiu i que tindrà com a objectius la realització de diverses activitats de visibilització del riu arreu dels pobles, la recuperació de certs espais degradats o la coordinació d’una postura per recolzar el treball de la Confederació en la gestió fluvial. Per altra banda aquesta segona cita tractarà d’organitzar unes jornades per reunir a tots els agents que s’han de coordinar per la millora de la gestió i ús del riu des de les quals s’ha d’establir un pla d’acció global per al riu Magre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here