La Plataforma per la Sanitat Pública lamenta que els usuaris d’altres comarques tinguen preferència sobre els de la Ribera

0
599
Un moment de la reunió de hui a Alzira
Un moment de la reunió de hui a Alzira

IMG_9812 IMG_9822

La Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera ha criticat esta vesprada a Alzira que els usuaris de l’Hospital d’altres comarques tinguen «preferència» sobre els d’esta comarca. Així la portaveu Àngels López ha explicat que Ribera Salud posa a disposició dels usuaris dos telèfons diferents per atendre els malalts; «no hi ha equitat, als de fora els seu agilitzen tot perquè l’empresa gestora cobra l’atenció a part».

Des de la Plataforma per la Defensa Sanitària del Pais Valencià sorgida fa tan sols tres mesos el seu portaveu Eduardo Zafra ha detallat els motius pels quals donen suport al procés de reversió que contempla el Pacte del Botànic; «la sanitat pública és la més equitativa, econòmica, la de major qualitat i la que oferix millors resultats». I ha afegit que la sanitat pública «respón als interesos dels ciutadans i no als econòmics de determinades empreses».

Per la seua part López aposta per «un bloc en comú per tal d’aconseguir una gestió directa com la d’altres comarques».

La Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera defensa la sanitat com «una millorat de la salut» i ha deixat ben clar que l’espanyola que ocupa el nº 8 mundial «és una de les millors del món que dona bons resultats i molt econòmics».

Per contra la nordamericana es troba en el lloc nº 30 «i és cinc vegades més cara». L’empresa estadounidense Centene és l’accionista majoritària en Ribera Salud.

López ha volgut traslladar «tranquilitat» a la població de la comarca després de censurar que els gestors de l’Hospital d’Alzira hagen «enganyat i manipulat a més de posar por als veïns de la Ribera». La Plataforma ha reivindicat un «reforçament» de l’atenció primària per «evitar» que els usuaris vagen a l’hospital».

També ha fet palés que segons l’INE el Departament de Salut Pública de la Ribera «tinga la mortalitat més elevada del Pais Valencià». I amés ha recordat la «falta de control» dels governs del PP respecte a la gestió privada del centre hospitalari durant molts anys.

Un metge del’Hospital de la Ribera ha lamentat que este centre «tinga un aparell de propaganda tan elevat com el del règim de Hitler».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here